ASWH
ASWH gaat op jacht naar punten tegen GVVV
6 februari, 2020

Punten. Dat is het enige dat ASWH echt helpt in de strijd tegen degradatie. De afgelopen weken kreeg de ploeg regelmatig de complimenten voor het vertoonde spel, maar meer dan twee punten mochten de Ambachters niet bijschrijven. De insteek voor de wedstrijd van zaterdag tegen GVVV is dan ook helder: ASWH gaat op jacht naar punten. Uiteraard doet de ploeg van trainer Rogier Veenstra dat in de wetenschap dat het geen eenvoudig karwei zal worden. Er komt namelijk een stabiele tweededivisionist naar sportpark Schildman. GVVV eindigde de afgelopen seizoenen als tiende, zesde en tiende. Momenteel neemt de ploeg uit Veenendaal de tiende plaats in. Kortom, ASWH moet flink aan de bak!

Dit seizoen

GVVV verzamelde tot dusverre 27 punten. De club had daar negentien duels voor nodig. De prestaties zijn redelijk in evenwicht. Acht overwinningen, drie remises en acht nederlagen, 32 goals voor en 33 tegen. Als de ploeg die lijn doortrekt, levert dat vermoedelijk een positie in de middenmoot op. Toch zal GVVV zich op dit moment nog niet veilig wanen. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de aparte degradatieregels voor belofteteams, waardoor in de huidige situatie de dertiende plek pas een veilige positie is. GVVV heeft een buffer van vijf punten met de nummer dertien en speelde bovendien een wedstrijd minder, maar zal uiteraard nog met een schuin oog omlaag kijken. Het lijkt voor GVVV dit seizoen geen verschil te maken of de ploeg thuis of uit speelt. Op eigen veld werden veertien punten behaald, op vreemde bodem dertien. GVVV won op verplaatsing bij Jong Sparta Rotterdam (0-1), Katwijk (2-3), Scheveningen (0-1) en TEC (1-2). Het bezoek aan regerend kampioen AFC leverde een punt op (1-1). De overige uitwedstrijden werden verloren. Na de duels bij HHC Hardenberg (4-0), Kozakken Boys (4-2) en Quick Boys (2-0) stapten de Veenendalers puntloos de bus in. GVVV trok overigens ook landelijke aandacht in het toernooi om de TOTO KNVB Beker. Na een overwinning op Kozakken Boys (2-1) in de tweede kwalificatieronde, werd in de eerste ronde knap gewonnen van de profs van Helmond Sport (2-1). In december was PSV daarom te gast in de tweede ronde. GVVV speelde een knappe wedstrijd tegen de topclub. Pas twee minuten voor het einde van de verlenging beslisten de Eindhovenaren de wedstrijd (1-2).

Trainer

De trainer van GVVV is Niek Oosterlee. De 57-jarige coach is gepokt en gemazeld in de top van het amateurvoetbal. De grootste prestatie in zijn loopbaan is zonder meer het landskampioenschap dat hij in 2008 als trainer van FC Lisse mocht vieren. Na de afdelingstitel en de zaterdagtitel werd in het beslissende tweeluik afgerekend met zondagkampioen Hollandia. Oosterlee werkte daarna lange tijd voor Rijnsburgse Boys. In juni 2017 trad hij aan bij GVVV als opvolger van John de Wolf. Na dit seizoen vertrekt Oosterlee uit Veenendaal. Jochem Twisker neemt het van hem over, zelf heeft Oosterlee op dit moment nog geen nieuwe club.

Copyright Proshots 5151404
Lester Pires probeert weg te sprinten bij voormalig ASWH'er Robin Mulder tijdens de wedstrijd in Veenendaal (foto: PRO SHOTS / Stefan Koops)

Blikvanger

De selectie van GVVV telt een groot aantal spelers die al lang meedraaien op het hoogste amateurniveau. Dat geldt onder meer voor doelman Johan Jansen, maar ook voor spelers als Taoufik Adnane, Wilco den Hartog, Wesley Goeman, Tom Oostinjen, Danny de Leeuw, Soufiane Laghmouchi, Jeremy de Graaf, Martin van Eck en Philip Ties. Bovendien heeft de ploeg met topscorer Berry Powel zelfs een heus fenomeen in huis. Toch valt de keuze voor de blikvanger niet op de goalgetter, maar op een man met een verleden op sportpark Schildman. De echte volgers weten dan al dat het hier om Robin Mulder gaat. De 32-jarige aanvallende middenvelder speelde in het seizoen 2015/16 voor ASWH en droeg met zeven competitiegoals zijn steentje bij aan de promotie naar de derde divisie. Tevens won Mulder met ASWH de districtsbeker Zuid I. De sympathieke, sierlijke speler uit Assen vertrok na dat ene jaar in Hendrik-Ido-Ambacht naar GVVV, mede vanwege de reisafstand vanuit zijn woonplaats Utrecht. Hij keert voor deze wedstrijd dus terug op vertrouwde bodem.

Eerste ontmoeting

De eerste ontmoeting tussen ASWH en GVVV vond dit seizoen plaats op 9 november 2019. Het betrof de elfde speeldag. Ook zo’n wedstrijd waarin ASWH voetballend misschien niet eens zo’n verkeerde indruk maakte, maar te weinig kon creëren. Zelf kreeg de ploeg de goals wel tegen. Al in de twaalfde minuut strafte Berry Powel koeltjes een misverstand achterin af. In de tweede helft werd de marge al vroeg verdubbeld door Jeremy de Graaf, waarna het voor ASWH eigenlijk al gedaan was. Berry Powel bepaalde de eindstand op 3-0 met een ouderwetse frommelgoal.

Historie

ASWH en GVVV kwamen elkaar lange tijd niet tegen. De Veenendalers zijn voor het eerst sinds het seizoen 2010/11 weer eens te gast op sportpark Schildman voor een competitiewedstrijd. Destijds werd GVVV kampioen van de afdeling. De ploeg won ook in Hendrik-Ido-Ambacht. Koert Thalen besliste het duel met de enige treffer. In de jaren daarvoor speelde ASWH wel regelmatig tegen GVVV. In het seizoen 1999/00 wonnen de Ambachters met 2-1 door een memorabel doelpunt van Jan Rijsdijk in de slotfase. Een jaar later werd het 2-0 voor ASWH, dat in het seizoen 2002/03 zelfs met 3-0 won. Robert Visser kende toen met twee doelpunten een prima middag. In het seizoen 2005/06 bleef het 0-0. Opmerkelijk was dat ASWH met acht man eindigde na rode kaarten voor Ferry van Lare, Richard Lodder en Stefan van Dam. De Zeeuwse scheidsrechter Uitterhoeve liet ook GVVV niet met elf man staan, want de Veenendalers kregen eveneens rood. Daarmee kreeg een sportief duel een opvallende wending.

ASWH zal zaterdag punten willen pakken om de kans op overleven in stand te houden, maar GVVV zal daar ongetwijfeld niet aan mee willen werken. Alle steun is daarom welkom, dus laat je horen langs de lijn! Wie niet in de gelegenheid is naar sportpark Schildman te komen, kan via de Twitterpagina van ASWH de wedstrijd volgen. Uiteraard kan er ook worden geluisterd naar de radioverslagen van RTV Rijnmond, Atos RTV en RTV Utrecht.

Mikki

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft