ASWH
ASWH verliest in doelpuntrijke regioderby van Excelsior Maassluis
29 februari, 2020
ASWH heeft helaas geen punten overgehouden aan de eerste wedstrijd van een belangrijke reeks. Op sportpark Schildman verloren de Ambachters in een doelpuntrijke regioderby van Excelsior Maassluis (3-4). Voor rust kwam de ploeg van trainer Rogier Veenstra tot twee keer toe terug van een achterstand. In de tweede helft kwam Excelsior Maassluis juist in een fase waarin ASWH de wedstrijd leek te controleren uit het niets opnieuw op voorsprong. De bezoekers breidden die marge zelfs uit, waarna de aansluitingstreffer te laat viel om alsnog een punt te forceren. Daardoor verloor ASWH niet voor het eerst een wedstrijd waarin er zeker meer in had gezeten. Omdat Jong FC Volendam wel een resultaat behaalde, zakten de Ambachters bovendien naar de laatste plaats.

Trainer Rogier Veenstra had ten opzichte van de vorige competitiewedstrijd bij De Treffers geen wijzigingen doorgevoerd in zijn basiselftal. Koen Wesdorp, die in die wedstrijd nog inviel, was niet beschikbaar. De middenvelder liep op de training een blessure op en is vermoedelijk voor langere tijd uit de roulatie. Wel keerde Ismail Yildirim na lang blessureleed terug in de wedstrijdselectie. De Dordtenaar maakte voor het eerst sinds de jaarwisseling deel uit van de groep.

Het treffen met Excelsior Maassluis werd door ASWH vooraf beschouwd als een kans om belangrijke punten te pakken. De bezoekers, die op de gevaarlijke veertiende plaats stonden, waren waarschijnlijk met hetzelfde idee naar sportpark Schildman afgereisd. Het resulteerde in een open wedstrijd. Binnen anderhalve minuut mocht Excelsior Maassluis al drie hoekschoppen nemen, terwijl ASWH zich enkele minuten later ook liet zien in het vijandelijke strafschopgebied. Een verre uittrap van Bryan Janssen belandde bij Jordie van der Laan. De spits werd enigszins gehinderd door zijn tegenstander, waardoor hij uiteindelijk al glijdend probeerde een doelpoging te ondernemen. De goalie van de gasten had daar geen moeite mee, maar de toon was gezet. Het publiek ging er dan ook goed voor zitten op deze schrikkeldag, want het spel was duidelijk op de wagen.

Maassluisthuis
David Almeida, die tekende voor de prachtige gelijkmaker, draait weg van zijn tegenstander (foto: PRO SHOTS / Marcel van Dorst)

En het ging inderdaad los! Een fase van tien dolle minuten werd ingeleid door Jesper van den Bosch. De aanvoerder mikte met zijn linker op doel, maar de lat voorkwam dat hij zijn eerste goal in de tweede divisie mocht vieren. In de daaropvolgende aanval combineerde Excelsior Maassluis door het centrum van ASWH. Kevin Ringeling kon door, omspeelde de uitgekomen Bryan Janssen en gaf de bal breed op Sekou Sylla. De middenvelder schoot de bal hoog in de touwen en zette de bezoekers op voorsprong. Kort na de 0-1 herstelde ASWH al bijna het evenwicht. Na een hoekschop werd een inzet van Menno Vooges nog gekeerd en in de daaropvolgende scrimmage kregen de Ambachters de bal niet binnen. Toch duurde het niet lang voor ASWH mocht juichen. David Almeida kwam in balbezit en besloot zijn kans te wagen. Vanaf een meter of 35 schoot de vleugelverdediger op doel en daarmee verraste hij Excelsior Maassluis-doelman Jean Paul van Leeuwen volledig. Met een heerlijke boog vloog de bal binnen: 1-1. Terwijl de aanwezige radioverslaggevers zich de blaren op de tong praatten en de dienstdoende twitteraars flink moesten typen, moest het slotstuk nog komen. Met een fraaie aanval over meerdere schijven bracht Redouan Omar Ouali de 'Tricolores' weer aan de leiding. Een soort zaaldoelpunt op het veld, knap uitgevoerd door de bezoekers, al blijft het vanuit Ambachts oogpunt wel de vraag hoe het kon dat Excelsior Maassluis daar zo makkelijk mocht combineren.

Hoe dan ook, in tien minuten tijd stond het 1-2 en dan waren nog niet eens alle kansen benut. ASWH moest dus weer in de achtervolging. Rond het half uur zorgde Excelsior Maassluis echter nogmaals voor dreiging. De mee opgekomen rechtsback Omar El Baad mikte na een scherpe counter echter ruim naast. Een naar de gelijkmaker zoekend ASWH vond in de slotfase van de eerste helft een interessante route naar een doelpunt. De door Sam van de Kreeke bediende Jordie van der Laan draaide weg bij Daan Smith, werd gevloerd en de grillig fluitende scheidsrechter Te Kloeze gaf een vrije trap op een mooie positie voor specialist Sam van de Kreeke. De linkspoot, die zijn vijftigste officiële wedstrijd voor ASWH speelde, krulde de bal schitterend binnen en tekende daarmee voor de 2-2. De zesde competitiegoal van de clubtopscorer. Die stand bleef tot de rust staan, waardoor het nog alle kanten op kon in een levendige regioderby. Excelsior Maassluis was in de eerste helft wellicht de iets betere partij geweest, per saldo waren de meeste kansen voor ASWH.

THV 3346
Nick Slotboom duelleert aan de zijlijn om de bal met Excelsior Maassluis-captain Daan Smith (foto: Philip Schmidt / phsfoto)

In de tweede helft hadden de gasten de wind in de rug. Toch leek het er aanvankelijk op dat ASWH meer controle over de wedstrijd kreeg, zeker vergeleken met de eerste helft. Dit overigens zonder dat er echte kansen werden gecreëerd. Min of meer uit het niets kwam Excelsior Maassluis echter opnieuw op voorsprong. Daan Blij probeerde het met een schot van buiten het strafschopgebied. Blij mikte buiten bereik van Bryan Janssen, maar de paal leek ASWH te redden. Uiteindelijk werd diezelfde paal echter de bondgenoot van de bezoekers, want de bal stuitte van de ene staander tegen de andere staander en daarom kon Vincent van den Berg simpel de rebound benutten. De Ambachtse defensie leek totaal verrast, aangezien er niemand was meegelopen om Van den Berg te hinderen. Zo was het dus 2-3.

Wederom moest ASWH in de achtervolging. Trainer Rogier Veenstra reageerde direct met offensieve wissels. Ismail Yildirim kwam binnen de lijnen, vrij snel gevolgd door breekijzer Lester Pires. Nick Slotboom en Lars Bosscha gingen naar de kant. Net na die tweede aanvallende wissel viel de treffer echter aan de andere kant. Menno Vooges leek eerst nog voor opruiming te zorgen, maar de bal belandde hoog in de lucht, plofte neer en via het hoofd van een speler van Excelsior Maassluis ontstond er alsnog een kans. Jeremy Moreno was daarbij alerter dan Vooges en zorgde voor de 2-4. Niet veel later ontsnapte ASWH toen Daan Blij na een individuele actie het gaatje vond om op doel te schieten en de lat raakte.

08 2M3O0017
Gilmaro van de Werp probeert te voorkomen dat Sekou Sylla doorbreekt (foto: Dik Schumacher)

Hoewel er bij ASWH al iets leek te zijn geknakt, bleef de ploeg wel proberen om de aansluiting te vinden. Het lukte ook met al die aanvallend ingestelde spelers op het veld echter niet om de defensie van de bezoekers echt uiteen te spelen. Alleen Fabian Korporaal dwong doelman Van Leeuwen tot een redding met de voet. In de slotminuut mochten de Ambachters een vrije trap nemen. Ismail Yildirim bracht de bal voor het doel en daar kopte Gilmaro van de Werp de 3-4 binnen. Zou het dan toch nog kunnen? Scheidsrechter Te Kloeze liet nog een minuut of drie doorspelen, maar tot een miraculeuze ontsnapping kwam het helaas niet meer.

Daardoor stond ASWH met lege handen en werd de opdracht nog een stukje lastiger. Het verschil met Scheveningen bleef weliswaar negen punten, maar die ploeg heeft door een afgelasting nu wel een wedstrijd minder gespeeld. Bovendien zou TEC morgen nog uit kunnen lopen. Omdat Jong FC Volendam een punt pakte, is ASWH nu op doelsaldo weer de hekkensluiter. Veel maakt dat op zich niet uit, aangezien de rol van de Volendammers niet van belang is voor ASWH en het dus puur gaat om Scheveningen en TEC. Wel is er weer een wedstrijd minder overgebleven om in te lopen, terwijl er vooraf hoop was dat de komende serie mogelijk voor punten kon zorgen. Volgende week wacht een nieuwe kans. Dan speelt ASWH uit bij Jong FC Volendam, in de wetenschap dat er eigenlijk gewonnen moet worden in het Kras Stadion.

ASWH - Excelsior Maassluis 3-4 (2-2)
14. 0-1 Sekou Sylla 17. 1-1 David Almeida 20. 1-2 Redouan Omar Ouali 41. 2-2 Sam van de Kreeke 62. 2-3 Vincent van den Berg 71. 2-4 Jeremy Moreno 90. 3-4 Gilmaro van de Werp
Scheidsrechter: Jorn te Kloeze

ASWH: Bryan Janssen; Clarence Bijl, Menno Vooges, Gilmaro van de Werp, David Almeida; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha (70. Lester Pires), Fabian Korporaal, Nick Slotboom (65. Ismail Yildirim); Jordie van der Laan, Sam van de Kreeke

Excelsior Maassluis: Jean Paul van Leeuwen; Omar El Baad, Daan Smith, Sefa Kurt, Robin van der Ende; Daan Blij (90+1. Kevin Dercks), Kevin Ringeling, Nino van den Beemt, Sekou Sylla; Vincent van den Berg, Redouan Omar Ouali (59. Jeremy Moreno)

Mikki

Een fotoreportage van dit duel is te zien op www.phsfoto.nl en de Facebook-pagina van Dik Schumacher. In de loop van de avond verschijnen ook de samenvatting en interviews van Fox weer op de gebruikelijke plaats op de website.
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft