ASWH
ASWH voor het eerst in competitieverband op bezoek bij De Treffers
13 februari, 2020

Eindelijk doorbrak ASWH afgelopen zaterdag de reeks zonder overwinningen. De zege op GVVV zorgde dan ook terecht voor vrolijke gezichten. Tegelijkertijd is er het besef dat de achterstand op de concurrenten in de degradatiestrijd weliswaar is verkleind, maar nog niet is weggewerkt. De driepunter krijgt dus vooral waarde als ASWH er een goed vervolg aan geeft. Dat moet dan gebeuren bij een ploeg uit het linkerrijtje. De Treffers staat namelijk op de achtste plaats. De Ambachters spelen voor het eerst een competitiewedstrijd bij de amateurgrootmacht uit Groesbeek, dus het zou mooi zijn om die primeur te koppelen aan een goed resultaat. Een flinke uitdaging dus voor de mannen van trainer Rogier Veenstra. De aftrap op sportpark Zuid is om 18.00 uur.

Dit seizoen

De Treffers is een club die relatief gezien minder vaak in het landelijke nieuws is dan de diverse zaterdagclubs uit de bollenstreek of Bunschoten-Spakenburg. Dat zegt natuurlijk meer over de media dan over De Treffers zelf, want de in 1919 opgerichte vereniging voetbalde een imposante erelijst bij elkaar. Liefst acht hoofdklassetitels, drie zondagtitels en twee landstitels maken van De Treffers de succesvolste zondagamateurclub aller tijden. Dat De Treffers er zowel bij de invoering van de topklasse als de tweede divisie meteen bij was, wekte dan ook geen verbazing. De club is sinds 1972 al op het hoogste amateurniveau actief. Die status lijkt De Treffers dit seizoen vrij moeiteloos te behouden. In 21 duels werden 32 punten verzameld. Dat gebeurde dankzij acht overwinningen, acht remises en vijf nederlagen. Goed voor de achtste plaats, met een vrij geruststellende marge op de eerste club die nacompetitie gaat spelen. Van die 32 punten werden er 18 op eigen veld behaald. De Treffers won thuis van Jong Sparta Rotterdam (3-1), Koninklijke HFC (4-1), Scheveningen (1-0), Spakenburg (4-0) en TEC (3-0). De ontmoetingen met de titelkandidaten HHC Hardenberg (1-1), Katwijk (2-2) en IJsselmeervogels (3-3) leverden een punt op. Slechts Kozakken Boys (1-2) en, verrassend, Quick Boys (1-3) namen de volle buit mee naar huis na een bezoek aan Groesbeek. 

Trainer

De trainer van De Treffers is Jan de Jonge. Een bekende naam voor de meeste voetballiefhebbers. De 56-jarige De Jonge was immers als speler lang actief in het betaalde voetbal. Via FC Groningen en SC Heerenveen belandde hij bij FC Emmen, waar De Jonge het grootste deel van zijn loopbaan speelde. Na zijn tijd als voetballer ging hij verder als trainer. De Jonge stond onder meer voor de groep bij FC Emmen, De Graafschap en SC Heerenveen (op interim-basis). Verder was hij bij diverse clubs actief als assistent-trainer. Afgelopen zomer kwam De Jonge naar Groesbeek, waar hij Anton Janssen opvolgde. De samenwerking bevalt goed, want al in november verlengde hij zijn verbintenis, zodat hij ook na de zomer bij De Treffers werkt.

Sambasamtreffers
'Samba Sam' van de Kreeke ontsnapt in de thuiswedstrijd aan Jermo Wilsterman van De Treffers (foto: PRO SHOTS / Marcel van Dorst)

Blikvanger

In de selectie van De Treffers bevinden zich de nodige ervaren spelers. Keeper Niels Kornelis bijvoorbeeld, maar ook verdedigers als Joris Janssen, de nu geblesseerde Cendrino Misidjan en Jermo Wilsterman, middenvelders Robin Janssen en Joey Dekkers en de aanvallers Abdelaziz Khalouta en Coen Maertzdorf. Voorin valt ook de snelle Dilivio Hoffman, komend seizoen actief voor Quick Boys, op, terwijl clubtopscorer Lowie van Zundert makkelijk scoort. Als blikvanger valt de keuze echter op middenvelder Boy van de Beek. De 26-jarige speler speelt met zijn traptechniek een belangrijke rol als aangever bij veel doelpunten van De Treffers. ASWH doet er dus goed aan om niet te veel vrije trappen en hoekschoppen weg te geven, omdat Van de Beek hier altijd een kans van kan maken voor zijn medespelers.

Eerste ontmoeting

De eerste ontmoeting tussen ASWH en De Treffers vond dit seizoen plaats op 2 november 2019. Een strijdlustig ASWH toonde destijds aan over veerkracht te beschikken. De Ambachters kwamen op sportpark Schildman al vroeg op voorsprong via Lester Pires, maar De Treffers boog die achterstand nog voor rust om door doelpunten van Lowie van Zundert en Jermo Wilsterman. De bezoekers waren vooral erg gevaarlijk uit standaardsituaties en kregen in de eerste helft nog enkele goede kansen. Gescoord werd er niet meer, waardoor ASWH nog in de wedstrijd zat en na rust op gelijke hoogte kwam door Sam van de Kreeke. Hij scoorde uit een vrije trap. Daarna streden beide ploegen voor de winst, maar het bleef bij 2-2. 

Historie

ASWH en De Treffers hebben vanzelfsprekend geen uitgebreide onderlinge historie. De Treffers speelde namelijk in het zondagvoetbal, terwijl ASWH in het zaterdagvoetbal actief is. De wedstrijd van november was dan ook de eerste ontmoeting ooit. Dat wil zeggen, in de competitie. In het toernooi om de KNVB Beker troffen beide ploegen elkaar wel. Beide keren werd er gespeeld in Groesbeek. In het seizoen 2007/08 kreeg ASWH geen voet aan de grond. De Treffers was in de tweede ronde duidelijk te sterk. Voormalig prof Aleh Putsila zorgde kort voor rust voor 1-0, na rust maakte ASWH-doelman Raymon Kuipers er met een ongelukkig eigen doelpunt 2-0 van. Niemand van de huidige selectie maakte dit duel mee. Ook assistent-trainer Sjoerd van der Waal niet, hij ontbrak namelijk door een blessure. In het seizoen 2016/17 mocht ASWH opnieuw naar De Treffers, nu voor een duel in de eerste ronde. De Ambachters staken in die periode in een bloedvorm. Voor rust wervelde ASWH op Ciara-achtige wijze over het veld. De beide Peters – de Lange en Verhoeve – en Bart Deprez tekenden voor een 0-3 ruststand. Die gaf ASWH na rust niet meer uit handen, waardoor de ploeg verder bekerde ten koste van het één niveau hoger acterende De Treffers.

ASWH zal zaterdag ongetwijfeld hopen op een vergelijkbaar scenario, maar De Treffers zal daar uiteraard niet aan mee willen werken. Alle steun is daarom welkom, dus laat je horen langs de lijn! Wie niet in de gelegenheid is naar sportpark Zuid te komen, kan via de Twitterpagina van ASWH de wedstrijd volgen. Thuisblijvers kunnen uiteraard ook luisteren naar het verslag op Atos RTV.

Mikki

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft