ASWH
De Wedstrijden: Is de opmars van het 1e elftal begonnen?
8 februari, 2020
De komende wedstrijden van het 1e elftal noemde ik in de vorige De Wedstrijden cruciaal om in de 2e divisie te kunnen overleven.
Gerrit 1 
Zaterdag is de hoop gebleven dankzij de 2-1 overwinning op GVVV. Zelf ben ik sinds j.l. vrijdag op Aruba om de komende weken van de zon, zee, strand en nog veel meer te genieten maar op het moment dat ASWH speelde voelde ik als twittervolger de spanning van de wedstrijd door mijn aderen stromen. Ik heb met mijn gezelschap dan ook de 2-1 overwinning gevierd met een pittig biertje.
Geweldig dit succes voor trainer Rogier Veenstra en zijn staf en natuurlijk ook voor de spelers. Ik wil iedereen dan ook oprecht feliciteren met de winst. 
Volgende week De Treffers uit. Ik herinner mij dat we daar eens een wedstrijd met 4-1 wonnen voor de KNVB-beker. Waarom zou dat zaterdag niet opnieuw gebeuren!

Senioren
Het 2e elftal boekte de 11e overwinning. Dit gebeurde thuis tegen Hardinxveld 2 en wel met 4-1. Omdat Sliedrecht 2 alsmaar blijft winnen blijft het verschil tussen de nummers een en twee 7 punten.
Ook het 3e elftal wist een keurige 3-1 overwinning te bemachtigen. Dit gebeurde uit tegen De Zwerver 3. Inmiddels is het 3e een goede middenmoter geworden. Het vierde moest de buit delen met Oranje Wit 7. Het werd in Dordrecht 1-1 en daardoor komt de eerste plek van het 4e op de tocht te staan. Het 5e elftal verloor van runner-up Alblasserdam 6 met 2-1. De eerste plaats bleef wel behouden omdat het verschil nog 3 punten is terwijl ook nog eens 2 wedstrijden minder werden gespeeld. Het 6e elftal had een vrije dag maar het 7e elftal moest haar eerste plaats verdedigen tegen Papendrecht 6. Dat lukte maar gedeeltelijk want het werd in Papendrecht 2-2. Het 8e ontving Papendrecht 5 en won vrij gemakkelijk met 3-0. Dit team blijft samen met Nieuw Lekkerland 7 een belangrijke titelkandidaat. En dan de wonderbaarlijke overwinning van de Veteranen. Thuis werd met 2-1 van de nummer 3, Meerkerk, gewonnen en dit betekent voor dit seizoen de tweede overwinning. Complimenten mannen.

Junioren
De JO19-1 hadden thuis weinig moeite met het Dordtse GSC/ODS JO19-1. Het werd een ruime 4-1 overwinning. Hetzelfde gold voor de JO19-2 dat uit speelde tegen Wieldrecht JO19-2. Ook daar werd een gemakkelijke 6-1 winst geboekt.
De reis van de JO17-1 naar Breda om tegen DIA JO17-1 te spelen was niet tevergeefs. ASWH was de betere ploeg en won dan ook met 4-1. De JO17-2 waren vrij. Voor de JO17-3 werd het een zware pot thuis tegen IFC JO17-2. Maar toch werd de 1-0 overwinning, hetzij met moeite, over de streep getrokken. Dat lukte de JO17-4 niet. Die moesten een 3-1 overwinning in Dordrecht aan RCD JO17-2 gunnen.
De JO15-1 gaan zich steeds beter op hun gemak voelen in de 3e divisie. Na de overwinning vorige week op Barendrecht was nu Jodan Boys JO15-1 de pineut van de dadendrang van het ASWH-team. Jodan Boys dat 7 punten meer had dan ASWH ging in Gouda kopje onder. 4-0 werd het voor ASWH en die stijgen daardoor naar de 5e plaats. Ook de JO15-2 deden het zeer goed. Thuis werd Rijsoord JO15-2 gedecideerd met 5-2 verslagen. De JO15-3 hadden thuis geen kind aan RCD JO1-2. Met 12-1 werden de wit-zwarten uit Dordrecht zoek gespeeld. 
Succesvol zijn de JO14-1 nog zeker niet. Het bezoek aan een van de titelkandidaten Spijkenisse JO14-1 leverde een lelijke 8-0 nederlaag op. De 4e divisie lijkt iets te hoog gegrepen voor dit team. Voor de JO14-2 werd de thuiswedstrijd tegen Dubbeldam JO14-2 een succes. De 4-0 overwinning maakte duidelijk dat er voor Dubbeldam helemaal niets te halen viel. Voor de JO14-3 ging deze vlieger niet op. De uitwedstrijd tegen Unitas JO14-2 ging met 5-3 verloren. Maar het moet gezegd worden het werd een eervolle nederlaag.

Pupillen
Zo dat is even slikken. Na de eclatante 4-1overwinning vorige week op Sliedrecht gingen de JO13-1 nu zwaar onderuit. Uit bij Drechtstreek JO13-1 kregen zij de wind van voren en moesten een 5-0 nederlaag slikken. Het verging de JO13-2 heel wat beter. Die kregen thuis te maken met Drechtstreek JO13-2 en met veel verve won dit team met 7-0. Het kwartje voor de JO13-3 viel de verkeerde kant op. Thuis tegen Sliedrecht JO13-2 werd een kansloze 4-0 nederlaag geleden. Ook voor de JO13-4 werd het een verloren zaterdag. De verre reis naar Groot Ammers JO13-3 werd met 2-1 verloren. Het goede nieuws komt van de JO13-5. Die maakt op het Noordpark in Zwijndrecht korte metten met VVGZ JO13-3 door met 4-1 te winnen. De tweede achtereenvolgende overwinning voor de JO13-6 zat er net niet in. De uitwedstrijd tegen VVAC JO13-1 werd maar net met 1-0 verloren. 
De JO12-1 en tegenstander Streefkerk JO12-1 maakten er van de wedstrijd op Schildman een leuk potje voetbal van die eindigde in 4-4 gelijkspel. De JO12-2 moest thuis diep gaan om MOC ’17 JO12-2 zich van het lijf te houden. Maar het lukte wel, het werd na een super spannende wedstrijd 5-4 voor het ASWH-team. Het bezoek dat de JO12-3 aan Drechtstreek JO12-5 brachten liep slecht af. Ze hielden het wel aardig vol maar moesten toch lijdzaam toezien dat Drechtstreek er met de 3-2 winst vandoor ging. 
Voor de JO11-1 was de wedstrijd thuis tegen Heerjansdam JO11-1 niet al te lastig. Er werd keurig met 4-2 gewonnen. De JO11-2 waren thuis niet opgewassen tegen het sterke EBOH JO11-2. De Dordtse tegenstander won ruimschoots met 6-1. Dan liep het voor de JO11-3 beter af. Die gingen op bezoek bij VVR JO11-2 en wonnen dik verdiend met 5-3. De JO11-4 hadden het knap lastig bij Rijsoord JO11-4. Na een spannende wedstrijd werd er toch met 3-2 gewonnen. Keurig gedaan. Lijstaanvoerder de JO11-5 gaven Groot Ammers JO11-3 thuis geen schijn van kans. Met 7-2 werden de tegenstanders weggespeeld.

De Meiden
Het bezoek van de MO17-1 aan JEKA MO-17-1 verliep enigszins teleurstellend voor de ASWH-meiden. In Breda werd een 3-1 nederlaag geleden.
De MO15-1 slaagden er in om voor de tweede keer te winnen. Thuis werd Rijsoord MO15-1 met 2-1 geklopt en staat ons meidenteam nu op nummer een.
Voor de MO13-1 werd het een minder leuke zaterdag. Thuis tegen Nieuw Lekkerland MO13-1 werd kansloos met 12-0 verloren.
Door Gerrit Scheurwater
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft