ASWH
Ruime oefenzege voor ASWH tegen Congo United
21 februari, 2020
Gisteravond speelde ASWH op eigen veld een oefenwedstrijd tegen Congo United. Een ploeg die bestaat uit spelers met een Congolese achtergrond, die normaal actief zijn voor verschillende clubs in Nederland. ASWH bleek op sportpark Schildman duidelijk te sterk voor deze tegenstander. De ploeg van trainer Rogier Veenstra won met 7-1.

De basis voor de ruime oefenzege werd gelegd in de eerste helft. Een gedreven spelend ASWH bouwde daarin binnen een klein half uur een 5-0 voorsprong op. Het bal werd geopend door twee strafschoppen. Beide keren wees de scheidsrechter naar de stip na een overtreding op Nick Slotboom. De Ambachter nam de eerste kalktrap zelf, de tweede keer passeerde Jordie van der Laan de doelman vanaf elf meter. Nadat Sam van de Kreeke de marge had vergroot, sloeg ASWH twee keer binnen een minuut toe. Eerst was Jordie van der Laan het eindstation van een prima aanval: 4-0. Direct vanaf de aftrap veroverde ASWH de bal, zette een nieuwe aanval op en uiteindelijk ramde Clarence Bijl de 5-0 binnen. De rechtsback gaf bij het vierde doelpunt de assist en was dus binnen zestig tellen zowel aangever als afmaker.

In de tweede helft namen de Ambachters wat gas terug en kwam Congo United vaker in de buurt van het doel van ASWH. De gastheren waren wel de eerste ploeg die na rust scoorde. Sam van de Kreeke maakte er met zijn tweede van de avond 6-0 van, waarna Nelson Bashir de eretreffer mocht maken namens de bezoekers. Het laatste woord was aan captain Jesper van den Bosch. Op aangeven van Nick Slotboom schoot hij beheerst de zevende Ambachtse goal binnen. Zo werd het uiteindelijk 7-1. Na een vrij weekend begint de voorbereiding op de belangrijke thuiswedstrijd in de competitie tegen Excelsior Maassluis.

ASWH - Congo United 7-1 (5-0)
8. 1-0 Nick Slotboom (strafschop) 20. 2-0 Jordie van der Laan (strafschop) 25. 3-0 Sam van de Kreeke 31. 4-0 Jordie van der Laan 31. 5-0 Clarence Bijl 67. 6-0 Sam van de Kreeke 69. 6-1 Nelson Bashir 76. 7-1 Jesper van den Bosch

ASWH: Tijs te Duits (46. Stefan Kok); Clarence Bijl, Victor Stenzler, Mels van Driel, Aytaç Asim Metin; Nick Slotboom, Lars Bosscha (46. Jesper van den Bosch), Fabian Korporaal (46. Gilmaro van de Werp), Kenny Anderson; Jordie van der Laan (65. Fabian Korporaal), Sam van de Kreeke

Mikki

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft