ASWH
ASWH vervolgt 'rondje beloften' thuis tegen Jong Sparta Rotterdam
12 maart, 2020

ASWH is in de tweede divisie bezig aan een 'rondje beloften'. De ploeg van trainer Rogier Veenstra treft namelijk beide belofteteams in de afdeling achter elkaar. Afgelopen zaterdag leverde de eerste ontmoeting een punt op in Volendam. Aanstaande zaterdag hopen de Ambachters minimaal op hetzelfde, maar liever nog een beter resultaat in de thuiswedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam. Een ploeg die op de elfde plaats staat en zich nergens meer druk om hoeft te maken. De Rotterdamse talenten spelen alleen nog voor de eer en uiteraard voor de eigen ontwikkeling. Voor ASWH lijkt het lastig om nog te klimmen naar een plek die een ontsnappingsroute via de nacompetitie mogelijk maakt, maar rekenkundig kan het nog steeds. Daarom zijn de Ambachters gebaat bij een overwinning. Die wetenschap, gecombineerd met sportieve revanchegevoelens na de nederlaag op het Kasteel van eind december, zorgt ongetwijfeld voor een scherp ASWH.

Dit seizoen

Jong Sparta Rotterdam behaalde tot nu toe 31 punten uit 24 duels. Belofteteams komen pas in aanmerking voor degradatie als zij zeventiende of achttiende worden, waarbij dan ook nog een belofteteam in de derde divisie op de tweede, derde of vierde plaats moet eindigen. Het gat met de nummer zeventien is zeventien punten, zodat de Rotterdamse beloften zich totaal geen zorgen hoeven te maken. Zij kunnen zich dus op de talentontwikkeling richten. De 31 punten werden verzameld via negen zeges, vier remises en elf nederlagen. Jong Sparta presteert op eigen veld aanmerkelijk beter dan in uitwedstrijden. Tot nu toe werden er op vreemde bodem pas acht punten gepakt. De Rotterdammers wonnen bij Excelsior Maassluis (1-2) en Quick Boys (1-3). De bezoeken aan TEC (1-1) en Spakenburg (2-2) leverden een punt op. De overige uitwedstrijden werden verloren. Dat was het geval bij AFC (2-1), De Treffers (3-1), Jong FC Volendam (5-0), Katwijk (2-1), Koninklijke HFC (3-2), Kozakken Boys (2-1), Rijnsburgse Boys (2-1) en IJsselmeervogels (4-2).

Trainer

De beloften van Sparta Rotterdam werden aanvankelijk ook dit seizoen getraind door Jeroen Rijsdijk. De voormalig speler en assistent-trainer van ASWH stapte eind januari echter over naar Almere City FC, waar hij nu assistent-trainer bij het eerste elftal is. Zijn vertrek werd intern opgevangen. Nourdin Boukhari, die Rijsdijk al assisteerde, heeft nu de verantwoordelijkheid over het elftal. De 39-jarige Rotterdammer is uiteraard bekend als oud-prof. Boukhari dwong als talent van Sparta een transfer naar Ajax af en speelde later nog voor diverse andere clubs in binnen- en buitenland. De rode draad in zijn loopbaan werd echter gevormd door Sparta, want de sierlijke linkspoot keerde twee keer terug bij zijn oude liefde. Hij sloot er ook zijn voetbalcarrière af. Boukhari wordt bij zijn trainerswerkzaamheden ondersteund door een andere ex-prof, namelijk Nico Jalink. Een ander bekend gezicht op de bank is dat van Bas Nagtegaal, die als fysiotherapeut werkzaam is bij Sparta en als verzorger fungeert bij de beloften.

Jong Sparta 2
Clarence Bijl maakte in de heenwedstrijd op het Kasteel de 0-2 (foto: PRO SHOTS / Mischa Keemink)

Blikvanger

Boukhari heeft bij het samenstellen van zijn wedstrijdselectie te maken met de regelgeving die de KNVB heeft opgesteld voor belofteteams. Behalve de leeftijdsgrens speelt ook het aantal wedstrijden dat spelers bij het eerste elftal voetbalden een rol. Dit werkt in de hand dat de samenstelling van zijn team nogal eens wijzigt. Ook al omdat Sparta er na de winterstop de voorkeur aan lijkt te geven om de jongere spelers meer speeltijd te geven, waardoor enkele vaste waarden uit de eerste helft van het seizoen inmiddels minder voetballen of al zijn vertrokken. Natuurlijk zijn er wel spelers die vrijwel wekelijks meedoen met Jong Sparta. Onder hen bevindt zich vleugelaanvaller Bradly van Hoeven. De negentienjarige speler is met negen doelpunten clubtopscorer van Jong Sparta. Daarom is hij zeker iemand om extra in de gaten te houden!

Eerste ontmoeting

De eerste ontmoeting tussen ASWH en Jong Sparta Rotterdam vond dit seizoen plaats op 14 december 2019. Het was de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Door het wedstrijdverloop is dit misschien wel het duel waaraan iedereen met een ASWH-hart met het minste plezier terugdenkt. De start op het Kasteel was namelijk prima. Halverwege stond ASWH op voorsprong. Sam van de Kreeke en Clarence Bijl zorgden voor een prettige marge. Na rust ging het echter volledig mis. De gastheren poetsten de achterstand, nadat ASWH dé kans op 0-3 had gemist, met twee goals in twee minuten weg. Gianni dos Santos en Boyd Reith brachten Jong Sparta naast ASWH en tien minuten later stond het door treffers van Bradly van Hoeven en andermaal Reith al 4-2 voor de thuisploeg. Het mentaal geknakte ASWH verloor uiteindelijk met 6-2, omdat ook Karim Loukili en Darwin Heuvelman nog scoorden.

Historie

Die donker geëindigde middag op het Kasteel is de enige onderlinge competitiewedstrijd die Jong Sparta en ASWH speelden. Er is verder dus geen historie om te vermelden.

ASWH zal zaterdag uiteraard vol inzetten op een driepunter, die de kleine kans op overleving nog enigszins in stand houdt. Jong Sparta kan echter vrijuit voetballen en zal zeker geen cadeautjes geven. Alle steun is daarom welkom, dus laat je horen langs de lijn! Wie niet in de gelegenheid is naar sportpark Schildman te komen, kan via de Twitterpagina van ASWH de wedstrijd volgen. Uiteraard is luisteren naar de radio ook mogelijk. Zowel RTV Rijnmond als Atos RTV is van de partij.

Mikki

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft