ASWH
De Wedstrijden: Veteranen vieren opnieuw een overwinning
8 maart, 2020
De degradatie van het 1e elftal uit de 2e divisie is vrijwel onafwendbaar geworden na het 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen
Gerrit 38
Jong Volendam. De eerste helft van de wedstrijd was voor ASWH en het zag er zelfs naar uit dat de eerste uitoverwinning voor het grijpen lag. Jong Volendam grossierde in verkeerde keuzes en was rijp om op flinke achterstand gezet te worden. Helaas vergaten de ASWH aanvallers te scoren. Na de 1-0  voorsprong van Gilmaro van de Werp, waarbij de Volendam defensie al ruimte gaf, waren het onze aanvallers die verzuimden om doelrijpe kansen om te zetten in doelpunten. In de tweede helft kwam Jong Volendam veel beter door de dag. ASWH werd onder druk gezet. En omdat middenvelder Mels van Driel zich in de laatste linie liet terugzakken ontstonden er gapende ruimtes op het middenveld. Het was dan ook alles behalve verrassend dat de gelijkmaker viel, een ongelukkige eigen goal van Mels van Driel, maar ook daarna kwam Jong Volendam genoeg keren in scoringspositie om de winnende goal er in te schieten. Maar dankzij doelman Bryan Janssen bleef de eindstand op 1-1 steken. ASWH staat nu 11 punten achter op Scheveningen. Om deze P/D plaats nog te bereiken en nacompetitie af te dwingen moet je wel in een wonder geloven. Ik geloof niet meer in wonderen!

Senioren
Het 2e elftal had thuis weinig moeite met GRC 14 2. Het werd een gemakkelijke 4-0 overwinning en daarmee handhaaft het 2e zich gemakkelijk op tweede plaats.
Het 3e speelde uit bij Groote Lindt 4 en kwam van een koude kermis thuis. Met 6-1 werd de Zwijndrechtse club de terechte winnaar. Voor het 4e elftal was tegenstander Dubbeldam 3 een vrij gemakkelijke prooi. Aan de Schenkeldijk in Dordrecht werd het 3-0. Het 4e staat nu tweede met een punt minder dan Oranje Wit 7 maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Het 5e elftal had vrij maar het 6e moest thuis flink aan de bak tegen DFC 7. Dat ASWH met 3-1 won is best goed en de tweede plaats is voorlopig verzekerd. Het 7e elftal gaat onverstoord door met winnen. Thuisspelend tegen VVGZ 8 werd een regelmatige 3-0 overwinning in de wacht gesleept. Voorlopig blijft dit team de nummer één! Voor het 8e elftal was de wedstrijd tegen Hardinxveld 9, de nummer één tegen de nummer laats, een formaliteit. Het bezoek aan Hardinxveld werd afgesloten met een 7-0 overwinning. En jawel hoor, nog niet zo lang gelden gewonnen van Meerkerk, nu opnieuw een overwinning voor het veteranenteam. Het ‘slachtoffer’ was het De Alblas veteranenteam dat op het sportpark Schildman er met 3-2 aan moest geloven. Keurig mannen, nu nog van de laatste plaats weg zien te komen.

Junioren
Het zo succesvolle JO19-1 had onverwacht veel moeite met de rode lantaarndrager VVGZ JO19-1, tenminste als je de uitslag mag geloven. Op het Noordpark werd ‘slechts’ met 3-1 gewonnen. Maar wellicht zijn we ook verwend met de grote uitslagen die dit team wekelijks op het scorebord tevoorschijn tovert. De JO19-2 speelden niet.
Ook de JO17-1 blijven het goed doen. Thuis werd met forse cijfer van JEKA JO17-1 gewonnen. Het werd 7-1 en daarmee kwam de koppositie niet in gevaar. De JO17-2 waren vrij maar de JO17-3 moesten flink aan de bak tegen concurrent De Zwerver JO17-2. Het werd een spannend gevecht dat met 2-1 door ASWH werd gewonnen. ASWH is nu alleen de leider van het klassement. Het goed meedraaiende JO17-4 had een zware opgave. De uitwedstrijd tegen Pelikaan JO17-3, nu de nummer twee, ging met 5-1 verloren. Door dit verlies duikelt ASWH naar de vierde plek.
Het goed in de 3e divisie meedraaiende JO15-1 moest in koploper Excelsior Maassluis JO15-1 haar meerdere erkennen. In Maassluis werd het 4-1 voor de tricolores. De JO15-2 liet zich niet van de wijs brengen en gaf thuis HSSC ’61 JO15-1 voetballes. Met 10-1 werd de club uit Hei en Boeicop afgeserveerd. De JO15-3 kregen nummer laatst Peursum JO15-2 op bezoek. Het ging niet zo gemakkelijk als gedacht omdat Peursum aardig bij bleef. Meer het werd uiteindelijk 5-3 voor ASWH en omdat Wiedrecht gelijkspeelde is ons ASWH nu medekoploper.
Goed werk van de JO14-1 door met 1-1 gelijk te spelen tegen de nummer vier FC IJsselmonde JO14-1. Maar jammer genoeg staat ons team te laag en er zal voor geknokt moeten worden om de plek in de 4e divisie te behouden. ASWH JO14-2 ontving thuis middenmoter Drechtstreek JO14-2. Het kostte wel wat moeite maar uiteindelijk werd er toch met 3-2 gewonnen en werd de eerste plaats voorlopig veilig gesteld. De JO14-3 weten nog steeds niet wat winnen is in deze voorjaarscompetitie. Nu werd er uit bij Oranje Wit JO14-4  verloren. Maar dit gebeurde met opgeheven hoofd want de uitslag 6-5 voor Oranje Wit was er een waar je zich niet voor hoeft te schamen. Die overwinning komt er wel.

Pupillen
Met slechts drie puntenachterstand op Drechtstreek JO13-1 doen de JO13-1 goed mee in de strijd om titel. De 3-0 uitzege op Boeimeer JO13-1 bevestigde dit nog maar eens. Voor de JO13-2 bleek het bezoek aan Alblasserdam JO13-1 te hoog gegrepen. De uitwedstrijd tegen de koploper liep uit op een 4-0 nederlaag. Maar het plekje in de middenmoot blijft behouden. De JO13-3 ontvingen Unitas ’30 JO13-3. Helaas werd, ondanks goede tegenstand, met 2-0 verloren van de club uit Etten-Leur. De thuiswedstrijd van de JO13-4 tegen IFC JO13-2 werd een feestwedstrijd voor ons team. De 5-1 overwinning was tevens de eerste overwinning in deze voorjaarscompetitie. En die uiteraard gevierd. Ook voor de JO13-5 werd het een leuke zaterdag. Uit bij Heukelum JO13-1 werd een keurige 3-1 overwinning behaald en daarmee voert dit team de ranglijst aan, samen met GJS en Hardinxveld. Hoewel de JO13-6 best wel aan de weg timmeren hadden zij in Dalem geen schijn van kans tegen de nummer één GJS JO13-3. Met een 7-1 nederlaag konden zij huiswaarts keren.
De JO12-1 speelden thuis tegen het sterke Oranje Wit JO12-3. Ondanks heftige tegenstand van onze jongens bleken de Dordtse jongens met 3-1 te sterk. Voor de JO12-2 stond geen wedstrijd gepland. Voor de JO12-3 stond de thuiswedstrijd tegen Oranje Wit JO12-5 op het programma. Geen succes voor het ASWH team want de oranjehemden waren met een 6-0 winst veel te sterk. 
Zij blijven het goed doen de JO11-1. Thuis werd afgerekend met Unitas JO11-1. Het werd 7-0 en daardoor blijft dit team kanshebber voor de titel. Een grote nederlaag kregen de JO11-2 voor hun kiezen. Thuis werd tet 8-1 verloren van Rijsoord JO11-2. Dit ASWH team wacht nog steeds op de tweede overwinning. De JO11-3 waren vrij. Een heerlijk potje was de partij tussen LRC JO11-3 en ASWH JO11-4. In Leerdam werd er aan de lopende band gescoord maar ASWH bleef de Leerdammers wel met 7-4 de baas. Ook de nog ongeslagen koploper JO11-5 had weinig te duchten van tegenstander Kozakken Boys JO11-2. Een mooie 3-0 overwinning betekende de vierde op rij.

De Meiden
De MO17-1 zijn blijkbaar het spoor bijster. Het is alweer de derde nederlaag die werd geleden. Nu was De Zwerver MO17-1 aan de Kinderdijk met 3-0 te sterk. De aantekening mag wel gemaakt worden dat zij nu in  een veel sterkere poule zijn ingedeeld dan in de najaarscompetitie. 
Verrassend was de eerste nederlaag van de MO15-1. Thuis werd met 7-5 verloren van middenmoter Nieuw Lekkerland MO15-1. Dit betekent dat de koppositie is overgenomen door Oranje Wit.
Ook verlies voor de MO13-1. De uitwedstrijd tegen Papendrecht MO13-1 werd met 6-1 verloren waardoor dit team op één overwinning blijft staan.

Door Gerrit Scheurwater
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft