ASWH
Degradatiekraker tussen Jong FC Volendam en ASWH eindigt onbeslist
7 maart, 2020

ASWH hield vanmiddag een punt over aan de degradatiekraker bij Jong FC Volendam. Daardoor slaagden de Ambachters er niet in om de laatste plaats weer over te dragen aan de talenten van 'het andere oranje'. Dat was wel mogelijk geweest als de ploeg van trainer Rogier Veenstra voor rust verder afstand had genomen van de gastheren. Omdat slechts één keer het doel werd gevonden, bleef Jong FC Volendam in de wedstrijd. Na rust kwam de thuisploeg door een onfortuinlijk eigen doelpunt op gelijke hoogte. Hoewel beide teams nog zochten naar een tweede treffer, eindigde het duel uiteindelijk onbeslist. Daarmee pakte ASWH voor het eerst dit seizoen een punt op vreemde bodem, maar daar stond tegenover dat concurrent Scheveningen uitliep. Een eventueel ticket voor de nacompetitie raakte daardoor nog verder uit het zicht.

Trainer Rogier Veenstra kon in het Kras Stadion niet beschikken over Lars Bosscha. De middenvelder kreeg een week eerder tegen Excelsior Maassluis zijn zevende gele kaart, waardoor hij een schorsing moest uitzitten. De vrijgekomen plaats op het middenveld werd ingevuld door Mels van Driel. De linkspoot stond daarmee voor het eerst dit seizoen in de basis. Verder voerde Veenstra geen wijzigingen door in zijn elftal. Ook in de ziekenboeg bevonden zich nog altijd dezelfde spelers als de laatste weken.

De belangen van de ontmoeting waren vooraf duidelijk. Jong FC Volendam en ASWH hadden allebei baat bij een overwinning. De thuisploeg omdat zij minimaal zestiende moeten worden, terwijl ASWH moet inlopen op twee amateurclubs. In twee eerdere ontmoetingen in het Kras Stadion hadden de Ambachters nog nooit gescoord. Daar kwam vanmiddag echter al binnen tien minuten verandering in. ASWH kreeg een hoekschop en dan is het altijd interessant om te zien welke variant wordt uitgevoerd. De keuze viel nu op een optie die naar verluidt vooraf nog door Jong FC Volendam was bekeken, maar toch sloeg ASWH toe. Op aangeven van Nick Slotboom kon Gilmaro van de Werp uithalen. De Dordtenaar tekende voor de 0-1, alweer zijn derde doelpunt sinds de jaarwisseling. Hij bezorgde ASWH daarmee een prettige start.

Copyright Proshots 7338732
Mels van Driel en Clarence Bijl proberen met vereende krachten het duel te winnen van Jong FC Volendam-spits Jim Beers (foto: PRO SHOTS / Vincent de Vries)

Bijna verdubbelden de Ambachters de marge al direct na de openingstreffer. Er ontstond een goede kans voor Sam van de Kreeke, die zijn linkerbeen zocht en op doel schoot. Helaas mikte de clubtopscorer net naast. De thuisploeg stelde er maar weinig tegenover. Jong FC Volendam voetbalde weliswaar makkelijk, veel gevaar stichtten de jonge 'wijdbroeken' niet. Doelman Bryan Janssen diende slechts in een actie te komen na een van richting veranderde poging van de vrij onopvallend spelende Mink Peeters, die toch ooit het shirt van Real Madrid droeg.

ASWH had het dus goed onder controle. Zelf probeerde de ploeg in de omschakeling voor dreiging te zorgen. Dat leverde in korte tijd twee mogelijkheden op om uit te lopen. De eerste keer kon Jordie van der Laan de bal na een uitbraak echter net niet bij de goed meegelopen Nick Slotboom bezorgen. Slotboom, die een sterke wedstrijd speelde, was ook betrokken bij de tweede kans. Met een schitterende crosspass bood de Ambachter Sam van de Kreeke een goede kans. De spits mikte met zijn mindere rechterbeen echter naast. Kort daarna zat de doelman van de gastheren nog een keer helemaal mis bij een hoekschop, maar de defensie van Jong FC Volendam kon opruimen voor een speler van ASWH de bal bereikte. In de slotfase van de eerste helft volgde er aan de andere kant nog een oprisping van Dyllandro Panka, maar Bryan Janssen pakte de poging van de vleugelspits en dus hield ASWH de voorsprong vast.

08 2M3O0019
Nick Slotboom zet een nieuwe aanval op in het Kras Stadion

Een gunstige tussenstand, maar de marge was nog niet dusdanig dat de buit al binnen was. Al vlot na rust bleek dat Jong FC Volendam zich nog niet had neergelegd bij een nederlaag, want de gastheren kwamen beter voor de dag dan in de eerste helft. Toch liet ook ASWH zich zien. Een hoekschop van Nick Slotboom viel na mistasten van de keeper plotseling op het hoofd van Sam van de Kreeke, maar de spits kon de bal niet genoeg sturen. Ook Jordie van der Laan ramde nog een keer hard over na een uitbraak. Aan de andere kant moest David Almeida ingrijpen na een gevaarlijke lage voorzet. Een minuut of tien na de onderbreking viel de gelijkmaker echter toch. Dyllandro Panka begon aan een actie en zijn voorzet werd door Mels van Driel op ongelukkige wijze in eigen doel gewerkt.

De stand was dus weer in evenwicht en daar hadden beide ploegen niet zo veel aan. Logisch dus dat zij op zoek gingen naar een tweede goal. Nick Slotboom kwam in de buurt toen hij een uit de lucht vallende bal ineens op doel mikte, maar zijn poging werd geblokt en leverde helaas slechts een hoekschop op. Na iets meer dan een uur diende Menno Vooges de strijd te staken met een blessure. Zijn vervanger was Victor Stenzler. De gastheren zorgden even later voor gevaar via Jim Beers, maar Bryan Janssen tikte de bal prima uit de hoek. De goalie kreeg later ook zijn vingertoppen tegen een afstandsschot van Samir Ben Sallam, waardoor de bal via de lat uit het doel bleef. Daar mocht ASWH dus opgelucht ademhalen.

Copyright Proshots 7338273
David Almeida troeft een talent van 'het andere oranje' af (foto: PRO SHOTS / Vincent de Vries)

Met Lester Pires en Ismail Yildirim als verse aanvallers probeerde Veenstra nog iets af te dwingen. Pires ontsnapte één keer aan de Volendamse defensie, maar zijn balletje breed was niet goed, waardoor deze mogelijkheid verloren ging. Het bleef spannend tot in de toegevoegde tijd, want daarin kreeg Jong FC Volendam nog een vrije trap op een mooie positie. Gelukkig had Bryan Janssen ook op het schot van Mike Eerdhuijzen een passend antwoord, waarna scheidsrechter De Bruijn voor het laatst floot.

ASWH had daardoor het eerste punt buiten Hendrik-Ido-Ambacht te pakken. Heel veel reden voor vrolijkheid was er echter niet, want concurrent Scheveningen won en dus nam de achterstand van ASWH toe. Voor Jong FC Volendam kan het punt misschien nog waardevol zijn, afhankelijk van het resultaat dat TEC morgenmiddag boekt. ASWH ziet het uitzicht op een nacompetitieplek dus vertroebelen, maar zolang het nog kan, zal de ploeg uiteraard blijven proberen om de achterstand weg te poetsen. Volgende week wacht een nieuwe kans als Jong Sparta Rotterdam naar sportpark Schildman komt.

Jong FC Volendam - ASWH 1-1 (0-1)
9. 0-1 Gilmaro van de Werp 56. Mels van Driel (eigen doelpunt)
Scheidsrechter: Mike de Bruijn

Jong FC Volendam: Barry Lauwers; Jay Kruiver (28. Max Veerman), Sjors Kramer, Mike Eerdhuijzen, Youssef Blel; Mink Peeters (72. Victor van Montfort), Samir Ben Sallam, Darius Johnson; Dyllandro Panka, Jim Beers, Leon Maloney

ASWH: Bryan Janssen; Clarence Bijl, Menno Vooges (63. Victor Stenzler), Gilmaro van de Werp, David Almeida; Jesper van den Bosch (83. Ismail Yildirim), Fabian Korporaal, Mels van Driel, Nick Slotboom; Jordie van der Laan, Sam van de Kreeke (72. Lester Pires)

Mikki

Een fotoreportage van dit duel is te zien op de Facebook-pagina van Dik Schumacher. In de loop van de avond verschijnen op de gebruikelijke plek op de website ook de samenvatting en interviews door Fox.

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft