ASWH
Update 10: Voetbalseizoen is voorbij
31 maart, 2020
Nu Nederland ook is geraakt door het coronavirus ontkomen wij, ASWH, er niet aan om de stand van zaken nauwkeurig te blijven volgen. Daarom conformeren wij ons aan de berichtgeving van de KNVB en het RIVM. 

V
oor vragen en alle informatie over het coronavirus kunt u terecht op de website van het RIVM. Dat kan door te klikken op onderstaande link.
Mocht er aanleiding toe zijn, dan zullen wij de berichtgeving vanzelfsprekend updaten.

Het bestuur

De KNVB raadt aan de adviezen en maatregelen van het RIVM en de GGD op te volgen.

Nu er de afgelopen dagen meer coronabesmettingen in Nederland bekend zijn geworden, krijgen jullie hier waarschijnlijk veel vragen over. Wij ook en daarom willen wij jullie hierbij graag wat meer duidelijkheid geven over dit thema, zodat jullie dit ook kunnen meegeven aan iedereen die zich tot jullie wendt.

Het RIVM heeft het advies gegeven om verspreiding van het coronavirus te voorkomen door:
  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Actueel bericht 7 - 31 maart 2020
De KNVB meldt dat het amateurvoetbalseizoen ten einde is. Dat meldt de KNVB na afloop van de persconferentie van Mark Rutte in een persbericht. Volgend seizoen begint elke club op het niveau waarop het huidige seizoen is begonnen. Er zijn dus geen kampioenen en degradanten. ASWH komt dus in het seizoen 2020-2021 ook uit in de 2e divisie.
Met de door Rutte aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is door de KNVB besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen voor 1 juni niet meer worden hervat. Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland, met uitzondering voor die competities waarin tickets voor Europees voetbal zijn te verdienen.

Actueel bericht 6 - 24-03-2020
Tot 1 juni geen voetbal, geen trainingen en geen activiteiten
ASWH EN HET CORONAVIRUS
De ingrijpende maatregelen die de regering gisteravond tegen het coronavirus heeft afgekondigd hebben verregaande consequenties voor het openbare leven in Nederland. Behalve dat elk individu de maatregelen gaat voelen en er in het dagelijks leven mee te maken gaat krijgen, krijgt ook het verenigingsleven een geweldige dreun te verwerken.


Tot 1 juni is het niet toegestaan te voetballen en/of te trainen. Ook vergaderingen en activiteiten, waarbij meerdere personen aanwezig zijn, zijn verboden. Kortom de sportvelden blijven verboden terrein en de kantine blijft op slot.
Voor de verenigingen, zoals ASWH, kan het coronavirus verstrekkende gevolgen hebben voor de toekomst van de club. Wanneer de kantine 3 maanden gesloten is en het 1e elftal geen thuiswedstrijden speelt houdt dat in dat ASWH in die periode geen inkomsten genereert. Ook zullen de genomen maatregelen ongetwijfeld invloed gaan krijgen op de sponsorinkomsten. De financiële lasten voor de vereniging blijven echter wel  en zullen voldaan moeten worden.

Het bestuur heeft daarom helaas maatregelen moeten nemen om de kosten terug te dringen. Dat houdt in dat daar waar van toepassing diverse vergoedingen tot nader order niet meer worden uitbetaald. Uiteraard voor velen een vervelende maatregel, maar gelukkig is hierop begripvol gereageerd.

Ook vele andere verenigingen hebben deze maatregel moeten nemen. Maar hoe belangrijk is dit? De ellende die het coronavirus veroorzaakt in Nederland en in de wereld is onrustbarend groot. Daarom kunnen wij de problemen van de verenigingen voorlopig beter ondergeschikt maken en ons concentreren op het uitbannen van het virus door de maatregelen op te volgen die de Overheid ons voorschrijft. Dat is goed voor het moreel van het zorgpersoneel, de artsen en alle anderen die helpen het virus te bestrijden. Zij zijn onze helden die dag en nacht in de weer zijn om mensen te helpen die getroffen zijn door het virus. Met de vereniging komen wij er later wel weer uit.

Wij doen er alles aan om deze financieel zware periode goed door te komen, zodat wij hopelijk volgend seizoen een goede doorstart kunnen maken.
Rest ons eenieder veel sterkte toe te wensen in deze voor velen moeilijke tijd.

Actueel bericht 5 - 17-03-2020

" VELDEN OP SLOT I.V.M CORONAVIRUS - BOETE VOLGT BIJ OVERTREDING"

Het kabinet heeft afgelopen Zondag aanvullende maatregelen genomen om het corona-virus te bestrijden. Een van de maatregelen is het sluiten van de scholen om te voorkomen dat kinderen worden besmet met het coronavirus, maar ook om te voorkomen dat zij de virus weer overdragen aan andere kinderen en ouderen. Op de scholen waar honderden kinderen samenkomen is de kans op besmetting reëel.

Wie schetst mijn verbazing toen wij gisteren erop attent werden gemaakt dat honderden kinderen op de velden van zowel ASWH als IFC aan het voetballen waren. Dit ondanks, naar ik aanneem, waarschuwingen van hun ouders om samenzijn met groepen kinderen te vermijden. Blijkbaar is de ernst van de huidige situatie niet bij deze kinderen doorgedrongen.

Alle velden op Sportpark Schildman zijn op slot, niet alleen van ASWH maar ook van IFC, DVS'69 en HIATEN. In normale situatie is er al een verbod om de velden te betreden als deze op slot zijn, laat staan in deze moeilijke tijd, waarin het coronavirus het hele land teistert.

In overleg met o.a. de politie is besloten dat er strenger toezicht zal plaatsvinden op het verbod de velden te betreden. Overtreding van dit verbod, ook voor ASWH-leden, zal een boete op van € 90,- per persoon opleveren.

Aan de ouders zou ik willen vragen, leg uw kinderen de ernst van verspreiding van het coronavirus nog eens uit.

Hartelijk dank voor uw medewerking.

John Middendorp
Voorzitter ASWH

Actueel bericht 4 - 15-03-2020

Het bestuur geeft gehoor aan de genomen maatregelen van de overheid om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Daarom is besloten om tot 6 april, behalve dat er geen wedstrijden gespeeld mogen worden, ook alle trainingen stil te leggen. Dit geldt voor zowel senioren, jeugd, Walking Football, Oldstars en de scheidsrechters. Ook individueel trainen is niet toegestaan. 
Dus tot 6 april worden er geen wedstrijden gespeeld en mogen er geen trainingen worden georganiseerd.
Ook voor de kantine geldt een sluiting tot 6 april. 

Actueel bericht 3 - 12-03-2020
In verband met de door de overheid ingestelde maatregelen rond het coronavirus is al het amateurvoetbal tot en met 31 maart afgelast. 
Vanavond wordt er ook NIET getraind op de velden van ASWH!
Over de verdere gevolgen wordt zsm gecommuniceerd via deze website

Actueel bericht 2 - 11-03-2020
Na overleg tussen de KNVB en het IOC*NSF heeft de KNVB besloten alle uit- en thuiswedstrijden uit het programma te schrappen voor zaterdag 14 maart voor teams die uit- of thuis tegen Brabantse clubs moeten spelen. Het gaat om de volgende wedstrijden die het komende weekend dus komen te vevallen.

ASWH 2 - Almkerk 2
Madese Boys  JO19-3       - ASWH  JO19-2
Boeimeer  JO17-1 - ASWH  JO17-1
Internos JO15-1 - ASWH JO15-2
ASWH JO13-3 - Madese Boys  JO13-2
ASWH JO12-2 - Alliance JO12-1
ASWH JO11-3 - Baronie JO11-7
GRC 14  JO11-2 - ASWH JO11-5
ASWH JO10-5 - Klundert JO10-1
Irene '58 JO9-1 - ASWH JO9-6
ASWH MO17-1 - VVR MO17-1

Deze genomen maatregel geldt voorlopig tot en met 16 maart.

Actueel bericht 1 - 10-03-2020
Nu de voetbalwedstrijden uit de ere- en 1e divisie in Brabant vanwege het coronavirus zijn afgelast rijst onheroepelijk de vraag of het ook verantwoord is om amateurwedstrijden in Brabant te laten spelen. En dat geldt natuurlijk ook voor ASWH teams die a.s. zaterdag voor de competitie uit of thuis wedstrijden spelen tegen Brabantse clubs. Het bestuur van ASWH begrijpt dat ouders van jeugdspelers zich afvragen of spelen tegen Brabantse clubs dus wel verantwoord is.

Het bestuur begrijpt deze ongerustheid en pleegt daarom woensdag (morgen) overleg met de KNVB of het spelen van wedstrijden tegen Brabantse clubs moet doorgaan. Woensdagavond (morgenavond dus) komt het ASWH bestuur bijeen om hierover een beslissing te nemen daarmee rekening houdend met de adviezen van de KNVB, GGD en de RIVM.

Ga voor meer informatie over het coronaviras naar de website van de RIVM. Klik op onderstaande link.


www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft