ASWH
Tien vragen aan Floor van der Wulp
23 mei, 2020
Tien vragen aan Floor van der Wulp
Oud 1e elftalspeler

Gerrit 7
Na negen weken min of meer isolatie vanwege het coronavirus informeer ik naar de omstandigheden van oudere ASWH leden die tot de risicogroep behoren. Deze risicogroep heeft veel beperkingen opgelegd gekregen. Hoewel die beperkingen door de overheid enigszins zijn opgerekt blijft handenwassen en 1,5 meter afstand houden nog steeds een vereiste. Jammer is dat sommige mensen zich niet aan deze maatregelen houden en daardoor andere mensen in ‘gevaar’ brengen. Dat is op hemelvaartsdag wel gebleken. Het noodzakelijke gevolg was dat de politie op sommige plaatsen moest ingrijpen. 
Blijf dus oppassen, een nieuwe corona uitbraak zou rampzalige gevolgen kunnen hebben. Laten we ons aan de regels houden, we zijn er nog lang niet voor het weer is, zoals het was, vóór deze crisis.

Door Gerrit Scheurwater

Floor van der Wulp (76) is een icoon uit het verleden die als 18 jarige doelman zijn debuut maakte in het 1e elftal van ASWH en op zijn 35e een streep onder zijn rijke voetballoopbaan zette. Hij heeft er met onderbreking van een jaar, Floor speelde één jaar bij Groote Lindt, vele jaren lidmaatschap opzitten en is dus een pur sang ASWH ‘er. Je zou kunnen zeggen dat er wit/zwart bloed door zijn aderen stroomt. Nog steeds staat Floor bij uit- en wedstrijden van het 1e elftal langs de lijn en leeft fanatiek mee met de spelers. Daarbij wil hij ook nog wel eens zijn mening laten horen als er iets niet naar zijn zin gaat. Dit was voor mij de aanleiding om Floor eens aan de tand te voelen en hem tien vragen te stellen.

De Tien vragen aan Floor van der Wulp.

1. Hoe ervaar jij de coronacrisis en hoe ga jij om met de maatregelen?
“Het is een rare tijd waarin je geleefd wordt. Je mag niet meer doen wat je zelf wilt en je moet je aan regels houden. Je leeft dus anders, maar je leert er ook weer van. Je gaat nu niet even naar de Intratuin of de bouwmarkt. Doe je dat wel dan moet je weer rekening houden met de 1,5 meter. Dit is een andere tijd dat wij gewend waren. Het virus zorgt er ook voor dat ik niet naar het sportpark Schildman kan om ASWH te zien voetballen. Dat mis ik echt, net zoals de contacten met andere ASWH ‘ers.”

2. Met hemelvaartsdag is wel gebleken dat veel mensen de coronacrisis niet meer serieus nemen. De politie moest op diverse plaatsen ingrijpen. Word je daar niet ongerust van?
“Nee, daar word ik niet ongerust van. Je moet het maar over je heen laten komen, je hebt nou eenmaal domme mensen die niet willen begrijpen dat het coronavirus dodelijk kan zijn. Aan de andere kant, mensen die in de stad op een flatje zitten willen met mooi weer ook wel weer eens naar buiten. Dat begrijp ik ook wel. Maar zoek dan de mensenmassa niet op.”

3. Wij gaan het over ASWH hebben, vertel eens over je spelersloopbaan bij ASWH?
“Dat doe ik graag. In 1955 ben ik op mijn 12e jaar lid geworden van ASWH. Eerder kon toen nog niet. Ik werd direct opgesteld als keeper bij de D ‘tjes en wat bleek, ik had keeperstalent. Het ging heel snel, toen ik in de A-junioren kwam speelde ik na een paar jaar al in het 1e elftal. Vanaf mijn 16e jaar mocht ik al regelmatig in vriendschappelijke wedstrijden in het 1e elftal meedoen als vervanger van Frits van Benthem en Taeke Seinstra. Op mijn 18e debuteerde ik op 25 november 1962 in mijn eerste competitiewedstrijd uit tegen NSVV. We verloren met 1-0 maar de secretaris Gerrit Spruit vond dat ik de vaste keeper moest worden. Het seizoen 1964/1965 was wel de mooiste uit mijn voetballoopbaan. We eindigden tweede in de 4e klasse en mochten nacompetitie spelen. Met DUNO, Loosduinen en Oranje Wit moest een hele competitie gespeeld worden. Dat waren dus zes extra wedstrijden. Onder de bezielende leiding van trainer Cees de Jong haalde wij de promotie en promoveerde naar de 3e klasse. Dat was een geweldig seizoen. Een paar seizoenen later ben ik vreemd gegaan. Ik kreeg verkering met Trudie, mijn huidige vrouw, maar haar vader was fanatiek aanhanger van Groote Lindt. Die haalde mij over om bij De Lindt te komen voetballen, en wat doe je dan, dan ga je. Een jaartje heb ik het daar volgehouden maar toen ben ik weer pijlsnel naar mijn cluppie teruggegaan. Nadat ik op mijn 35e ben gestopt kwam opeens mijn oud-trainer Cees de Jong langs. Die was trainer bij SC Bakestein en die club stond onderaan in onderafdeling. Hij kwam vragen of ik bij Bakestein wilde komen keepen. Voor 35 gulden per wedstrijd. Dat heb ik gedaan en ze bleven er nog in ook. Overigens, de 35 gulden per wedstrijd werden maandelijks keurig uitbetaald.”
1E Elftal
Met dit 1e elftal promoveerde Floor naar de 3e klasse. Staande v.l.n.r. Nico Visser, Jo Heester, Arie Kanters, Bas Visser (verzorger), Floor van der Wulp, Gert de Waard, Rien de Jong, Arie Stolk, Cees de Jong (trainer), Freek Koster. Gehurkt: Bas Alblas (grensrechter), Jan Husers, Bas van de Bovenkamp, Wim van 't Hof, Jaap Lodder, Arie van der Padt, Gerrit van den Berg (leider).

4. Wat was je absolute hoogtepunt tijdens je voetballoopbaan?
“Dat was niet zozeer een voetbalwedstrijd maar de openingswedstrijd van het sportpark Schildman vond ik heel bijzonder. Ook omdat ik bij de bouw van de kleedlokalen heb geholpen met muren te metselen. Nadat op 8 september burgemeester Bax de officiële opening had verricht moesten wij de tweede competitiewedstrijd van het seizoen spelen, thuis tegen Pelikaan. Het werd een leuke spannende wedstrijd die eindigde in 2-2. Wij hadden toen een heel leuk elftal met o.a. Bas van de Bovenkamp, Joop Valk, Cor van der Leer en Rien de Jong. Waar ik ook heel trots op ben dat ik een keer uitgenodigd ben voor een districtselftal. Dat was in 1967. We speelden tegen een Ridderkerks elftal. Dat was een leuke ervaring.”

5. Terug naar nu, dankzij het coronavirus blijft ASWH in de 2e divisie. Word je daar blij van?
“Daar ben ik heel blij om. Het afgelopen seizoen hebben de spelers veel geleerd. Natuurlijk hebben wij veel verloren, maar we hebben ook veel pech gehad. Ik denk dat ASWH met de nieuwe spelers sterker is geworden. Ik kijk al uit naar wedstrijden tegen de clubs uit de Bollenstreek. Schitterende wedstrijden met veel publiek. Wij gaan het gewoon goed doen.”

6. Evenals vele amateurclubs zal ASWH ongetwijfeld ook in de financiële problemen komen. De club heeft immers voorlopig geen inkomsten. Heb jij een advies aan het bestuur?
“Activiteiten organiseren om geld op te halen zou ik zeggen. Ook een loterij zou kunnen helpen. Het bestuur zou ook de gemeente kunnen vragen kosten kwijt te schelden, zoals bijvoorbeeld de terreinhuur. Ik ben er van overtuigd dat ASWH niet in de problemen komt, onze sponsors laten ons niet in de steek. ASWH heeft een goeie naam, overal waar ik komt wordt met respect gesproken over ASWH. Zit ik op een terrras op Grand Canaria een praatje te maken iemand die van Loosduinen komt. Heb je het over ASWH. Weet je wat de reactie was? Dat ASWH is een geweldige club, we staan hoog aangeschreven. Trouwens, je mag opschrijven, als ik een grote loterij win, dan laat ik voor mijn club een nieuwe tribune bouwen!!”
Heerjansdam ASWH
In een uitwedstrijd tegen Heerjansdam lijkt Floor hier achter
het net te vissen.

7. Moet ASWH in september, als de competitie waarschijnlijk begint, zonder publiek gaan spelen?
“Als de KNVB eist dat zonder publiek gespeeld moet worden dan vind ik dat helemaal niets. Je hebt het afgelopen week in Duistland gezien, er was toch helemaal geen sfeer. Nee, ASWH moet weigeren, net als de bollenclubs dat zullen doen. Je verdient er niets mee, het kost alleen nog maar meer geld.”

8. Kun je nog een leuke anekdote uit je mouw schudden?
“Jawel hoor. Ik zal nooit zal vergeten wat er gebeurde tijdens de nacompetitiewedstrijd in 1965, uit bij Loosduinen. Stond er van Loosduinen een kerel achter mijn doel ongelooflijk vervelend te doen en rot opmerkingen naar mij te maken. Op een gegeven moment was ik het zat en wilde over de draad stappen om hem een klap voor zijn harsens te verkopen. Op het moment dat ik over de draad stapt blijf ik met mijn veter ergens aan haken en ga ik languit. Iedereen in een deuk natuurlijk en op dat moment was ik die kerel totaal vergeten.”

9. Zolang er voor de bestrijding van het coronavirus nog geen vaccin gevonden is moeten wij ons dan zorgen maken? 
“Och, je kunt je daar druk over maken maar dat helpt toch niet. We zullen af moeten wachten en zolang dat vaccin er niet is blijft het oppassen. De mensen moeten zich aan de maatregelen houden en hoe wij daar mee om moeten gaan weet iedereen inmiddels wel.”

10. Hoe is het met je conditie?
“Geweldig! Ik fiets veel, hoewel ik moet bekennen dat ik een mooi weer fietser ben. Verder doe een klus hier en een klus daar. Met mijn achtergrond als stukadoor heb ik altijd wel wat te doen. Bij menig ASWH 
‘er heb ik mooie gladde muren achter gelaten. Zo lang ik dit kan doen, doe ik het.”
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft