ASWH
Voetbal op zaterdag stopt
25 mei, 2020
Het was in 2003 dat de website Voetbal op Zaterdag aan de digitale hemel verscheen. Twee hobbyisten en fervente zaterdagvoetbal liefhebbers waren de grondleggers. Loek Laarman en Aad van der Graaf, beiden als journalist in dienst van het dagblad Trouw, gingen met eigen geld aan de slag om met deze website alle facetten van het zaterdagvoetbal te belichten. Dit initiatief kwam tot stand nadat dagblad Trouw had besloten geen aandacht meer te schenken aan het zaterdagvoetbal. Na 17 jaar Voetbal op Zaterdag komt daar nu, in juni, een einde aan.

Voz

Het einde van Voetbal op Zaterdag heeft vooral te maken met teruglopende reclame inkomsten. Deze hobbysite, die met eigen geld is opgezet, kon daarna met reclame-inkomsten overeind gehouden worden. Mede ook omdat de redactieleden zich al die jaren als vrijwilligers in dienst hebben gesteld van het zaterdagvoetbal.
Een tweede reden om te stoppen is de bezetting van de redactie. Die is in de loop der jaren steeds kleiner geworden. Mensen die gevraagd werden om redactiemedewerker te worden hielden stevast hun hand op. Als vrijwilligersorganisatie moest dan nee verkocht worden. Daarmee verdween ook de belangstelling om voor Voetbal op Zaterdag op pad te gaan.
In al die jaren is ook ASWH een vast onderwerp geweest op Voetbal op Zaterdag. Redacteur Aad van de Graaf was een graag geziene gast op Schildman. Aad ging de discussies niet uit de weg en verwoordde in zijn verslagen, zonder een blad voor zijn mond te nemen, zijn zienswijze op de gespeelde wedstrijd. Wij bedanken de redactie voor al hun verslagen en beschouwingen, wij zullen Voetbal op Zaterdag gaan missen.
De Redactie
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft