ASWH
Voetbal TV
29 juni, 2020
Van Maarten Hofner directeur van VoetbalTV
"Via dit bericht wil ik jullie vereniging informeren over de slepende onenigheid tussen VoetbalTV en de Autoriteit Persoonsgegevens. En ik wil jullie vereniging vragen om VoetbalTV te steunen in deze zaak; we hebben jullie stem nodig!"

Wat is er aan de hand?
Zoals bij jullie bekend, heeft VoetbalTV vanaf het begin in 2017 veel zorg besteed aan privacy bij de ontwikkeling van onze dienstverlening en ons platform. Hierbij is uitgebreid advies van gespecialiseerde externe privacy juristen ingewonnen. Samen met VoetbalTV heeft jullie vereniging alle maatregelen genomen om de privacy van alle betrokkenen op en langs het voetbalveld te waarborgen. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat VoetbalTV hierdoor beelden voor de amateurvoetballers toegankelijk maakt op een manier die volledig gereguleerd is en voldoet aan de privacywetgeving (AVG). We voelen ons hierin gesterkt door het feit dat de gemeente Amsterdam ons privacybeleid na een uitgebreide beoordeling positief heeft bevonden en dat ook aan de Amsterdamse verenigingen per brief heeft laten weten. Maar ook voelen we ons gesterkt in ons oordeel omdat, sinds de oprichting van VoetbalTV, geen enkel voetbalteam ons heeft gevraagd om te stoppen met het opnemen van hun wedstrijd, terwijl we de functionaliteit hiervoor hebben gebouwd en gecommuniceerd. Integendeel, van meerdere verenigingen hebben we juist teruggehoord dat teams zelfs vragen wanneer zij op ‘het VoetbalTV-veld’ mogen spelen.

Sinds 1 november 2019 geeft de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (AP) echter een compleet nieuwe uitleg aan de privacywet waarop we onze dienstverlening hebben ontwikkeld. Op basis van deze nieuwe zienswijze stelt de AP dat VoetbalTV geen wettelijke grondslag - het zogenaamde ‘gerechtvaardigd belang’ - heeft voor het uitzenden van de voetbalbeelden. Op 6 november 2019 heeft de AP VoetbalTV laten weten hierdoor een negatief oordeel te hebben over de grondslag waarop wij de voetbalbeelden opnemen en uitzenden. Wij vinden het ongelooflijk dat de AP de spelregels ‘tijdens de wedstrijd’ wil veranderen. 
VoetbalTV klaagt de AP (Autoriteit Persoonsgegevens) aan. De eindeloos lange wachttijden van de instantie hebben onze jonge onderneming aan de rand van de afgrond gebracht. VoetbalTV wil afdwingen dat de AP haar besluit naar aanleiding van haar voornemen tot handhaving bekendmaakt.

Met deze publicatie ondersteunt ASWH Voetbal TV

Voebaltv
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft