ASWH
ASWH klopt ook Spijkenisse in oefenduel
11 juli, 2020
ASWH heeft vanmiddag ook de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Op bezoek bij zaterdaghoofdklasser Spijkenisse boekte de ploeg van trainer Rogier Veenstra een ruime zege (0-4). De overwinning op het kunstgrasveld van de gastheren kwam minder eenvoudig tot stand dan de cijfers deden vermoeden. Uiteindelijk was het echter toch weer een nuttige middag, waarop alle spelers weer een helft speeltijd kregen.

In vergelijking met donderdagavond tegen Sliedrecht draaide Veenstra de rollen om. De veldspelers die toen de tweede helft speelden, kwamen nu voor rust in actie. Het doel werd verdedigd door Stefan Kok, die net als Bryan Janssen donderdag een hele wedstrijd onder de lat stond. Veenstra kon geen beroep doen op Henrico Drost (vakantie), Daan van der Harst (blessure) en de jonge Luuk Admiraal, die op de terugweg is na een blessure, maar nog geen wedstrijden speelt in dit blok van de voorbereiding. Om de selectie aan te vullen waren er dus wederom drie spelers uit Onder 23 van de partij, terwijl Mels van Driel in tegenstelling tot donderdag nu ook deel uitmaakte van de selectie.

ASWH begon goed. De Ambachters waren veelvuldig in balbezit en combineerden regelmatig zeer vlot. De eerste kans was voor jongeling Mohamed El Bannasri, die echter net naast schoot. Na een kleine twintig minuten kwam ASWH op voorsprong. De ploeg zette een lange aanval op, die eindigde bij Willem Beuk. De Dordtenaar haalde van ruime afstand uit en schoot de bal heerlijk achter de goalie van de thuisploeg. Na het goede eerste half uur werd ASWH wat slordiger, maar toch kwamen er nog mogelijkheden om ruimer afstand te nemen. Een fraaie aanval met Mohamed El Bannasri strandde bijvoorbeeld op het laatste moment in schoonheid. Daardoor brak de rust aan met een 0-1 stand.

In de tweede helft speelde ASWH met tien verse krachten. De eerste serieuze aanval oogde veelbelovend, maar Jesper van den Bosch kopte niet hard genoeg in na een voorzet van Thomas Marijnissen. Daardoor kon de doelman redding brengen. Vervolgens werd ASWH steeds slordiger en Spijkenisse kreeg enkele mogelijkheden om daarvan te profiteren. De paal en doelman Stefan Kok voorkwamen echter een gelijkmaker. In het laatste kwartier liep ASWH weg bij de thuisploeg. Na een voorzet van Jesper van den Bosch troefde Daniël Wissel zijn tegenstander af in het duel, waarna hij de bal in de hoek prikte. Zijn eerste goal in het shirt van ASWH en dat smaakte naar meer, want de spits zou nog twee keer scoren. Wissel schoot tot twee keer toe feilloos raak vanaf de stip. De eerste strafschop werd verkregen nadat de door Thomas Marijnissen bediende Ismail Yildirim werd gevloerd, de tweede keer werd Jesper van den Bosch in de rug geduwd. Het leverde Wissel dus een hattrick op.

Al met al dus een ruime overwinning, na een wedstrijd waarin nog genoeg verbeterpunten zichtbaar werden. De selectie sloot het tweede blok van de voorbereiding echter wel positief af. De komende twee weken zijn de spelers vrij, om vervolgens aan het derde en laatste blok te beginnen. Een periode waarin de trainers ongetwijfeld de puntjes op de i zullen zetten.

Spijkenisse - ASWH 0-4 (0-1)
18. 0-1 Willem Beuk 76. 0-2 Daniël Wissel 81. 0-3 Daniël Wissel (strafschop) 86. 0-4 Daniël Wissel (strafschop)

ASWH: Stefan Kok; Clarence Bijl (46. Jay Brand), Amir Mahmoudian (46. Jarreau Manuhuwa), Gilmaro van de Werp (46. Mels van Driel), Ellas Meijer (46. Daan Struckman); Joost van Eck (46. Jesper van den Bosch), Willem Beuk (46. Koen Wesdorp), Fabian Korporaal (46. Nick Slotboom); Sam van de Kreeke (46. Ismail Yildirim), Lester Pires (46. Daniël Wissel), Mohamed El Bannasri (46. Thomas Marijnissen)

Mikki 
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft