ASWH
ASWH wint in eerste oefenwedstrijd van Sliedrecht
10 juli, 2020
Gisteravond kwam het eerste elftal van ASWH voor het eerst sinds 29 februari weer in actie op sportpark Schildman. De ploeg van trainer Rogier Veenstra oefende tegen zaterdageersteklasser Sliedrecht. Door twee late doelpunten sloot ASWH het eerste oefenduel van de voorbereiding winnend af (3-1).

Het was allemaal even wennen. Langs de lijn, waar anderhalve meter afstand moest worden gehouden en er dus beduidend minder toeschouwers aanwezig konden zijn dan normaal. Een kwestie van passen, meten en soms zoeken. Maar ook in het veld zochten de spelers uiteraard nog naar de juiste afstemming. Na twee trainingsblokken van drie weken, waarin langzaam steeds meer werd toegestaan door de overheid, kregen de voetballers nu voor het eerst te maken met andere tegenstanders dan de eigen ploeggenoten. Logisch dus dat zij na vier maanden wat tijd nodig hadden. Veenstra koos er bovendien voor om de belasting gelijk te verdelen. Dat betekende dat er voor rust en na rust een compleet andere ploeg stond. Alleen doelman Bryan Janssen bleef negentig minuten staan. Om aan voldoende spelers te komen, had Veenstra ook drie jonge talenten uit ASWH onder 23 geselecteerd.

In de eerste helft kwam Sliedrecht beter uit de startblokken. De bezoekers mikken dit seizoen op promotie naar de hoofdklasse en lijken met een goed ingespeeld team zeker kansrijk om die doelstelling te behalen. Sliedrecht, met de oud-ASWH'ers Bas van Stokkom, Coen van der Waal en Roy van 't Hoog in de gelederen, nam halverwege dan ook de leiding. Aanvaller Danny van Laarhoven schoot raak. Na die 0-1 kwam ASWH wat beter in de wedstrijd. Het evenwicht in het veldspel werd hersteld, al slaagden de Ambachters er nog niet in om kansen op de gelijkmaker te creëren. Daarom bleef de stand tot de rust ongewijzigd.

Na rust kwam ASWH beter voor de dag. De ploeg kreeg nu wel kansen. Lester Pires had zelfs ronduit pech toen hij na een goede actie de paal raakte. Halverwege de tweede rondgang schoot Mohamed El Bannasri met een heerlijke pegel vanaf de rand van het strafschopgebied de gelijkmaker binnen. Het zag er daarna naar uit dat ASWH zou doordrukken, maar enkele kansen bleven onbenut. In de extra tijd was het wel raak. Clarence Bijl zette goed door en vond uiteindelijk Joost van Eck. In een klutssituatie bleef de van Barendrecht overgekomen middenvelder rustig. Beheerst mikte hij de 2-1 achter de keeper. Vrijwel direct vanaf de aftrap kon ASWH een nieuwe aanval opzetten, die werd besloten met een inzet van Mohamed El Bannasri. Voor alle zekerheid gaf Lester Pires vlak voor de doellijn het laatste tikje, waarmee hij de eindstand op 3-1 bepaalde.

Al met al dus een nuttige oefenwedstrijd, die Veenstra en zijn assistent Sjoerd van der Waal ongetwijfeld weer wat nieuwe inzichten in de mogelijkheden heeft verschaft. Komende zaterdag speelt ASWH opnieuw een oefenduel. Zaterdaghoofdklasser Spijkenisse fungeert als gastheer en tegenstander.

ASWH - Sliedrecht 3-1 (0-1)
22. 0-1 Danny van Laarhoven 68. 1-1 Mohamed El Bannasri 90 (+1). 2-1 Joost van Eck 90 (+2. 3-1 Lester Pires
Scheidsrechter: Jan Tempelaar

ASWH: Bryan Janssen; Jay Brand (46. Clarence Bijl), Henrico Drost (46. Amir Mahmoudian), Jarreau Manuhuwa (46. Gilmaro van de Werp), Daan Struckman (46. Ellas Meijer); Jesper van den Bosch (46. Joost van Eck), Koen Wesdorp (46. Willem Beuk), Nick Slotboom (46. Fabian Korporaal); Ismail Yildirim (46. Sam van de Kreeke), Daniël Wissel (46. Lester Pires), Thomas Marijnissen (46. Mohamed El Bannasri)

Mikki
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft