ASWH
Donderdag loting TOTO KNVB Beker
22 juli, 2020
Zoals bekend is ASWH als tweede divisionist automatisch geplaatst voor de voorronde van het toernooi om de TOTO KNVB Beker. Op donderdagavond 23 juli vindt de loting plaats voor de eerste en tweede voorronde.

In de eerste voorronde spelen de 36 clubs uit de derde divisie en de 24 clubs die zich via de districtsbeker hebben geplaatst. Deze dertig duels worden op 29 en 30 augustus gespeeld.

ASWH slaat deze ronde dus nog over. Onze vereniging begint in de tweede voorronde, die staat gepland voor 6, 7 en 8 oktober. In deze ronde komen de 30 winnaars van de eerste voorronde in actie, evenals 14 van de 16 amateurclubs uit de tweede divisie. IJsselmeervogels en Katwijk zijn als periodekampioenen automatisch geplaatst voor het hoofdtoernooi, net als de BVO's.

Omdat dit jaar tegelijk wordt geloot voor de eerste en de tweede voorronde, zal de KNVB ook twee clubs vrijloten. Die twee teams krijgen een 'bye' en starten ook automatisch in het hoofdtoernooi. Dit is alleen mogelijk voor teams uit de tweede voorronde. ASWH zou dit geluk kunnen hebben.

Verder is het nu nog niet duidelijk welke eredivisieclubs zich plaatsen voor de groepsfase van een Europees toernooi. Die teams mogen namelijk de eerste ronde van het hoofdtoernooi om de TOTO KNVB Beker overslaan en dat heeft invloed op het aantal beschikbare plaatsen in de eerste ronde. Daarom worden er drie wedstrijden aangemerkt als duels die mogelijk niet gespeeld worden. De ploegen in die duels plaatsen zich in dat geval ook allebei direct voor de eerste ronde. Zij zijn daarvoor dus afhankelijk van de Europese prestaties. Klinkt ingewikkeld, maar valt op zich mee.

Hoe dan ook, donderdagavond gaan de ballen rollen. De loting start om 19.00 uur is digitaal te volgen via www.totoknvbbeker.nl. Uiteraard zullen wij via social media zsm de uitkomst van de loting communiceren en dit ook nog op de website melden.

de Redactie
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft