ASWH
Einde van een tijdperk
3 juli, 2020

Na lang wikken en wegen heb je toch een besluit genomen. Je stopt bij ASWH met de TC zaken en alles wat er nog meer bij komt kijken.


Een moeilijke beslissing na 32 jaar vrijwilligerswerk. Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik op zaterdag mee mocht naar ASWH. Als klein meisje van 6 jaar ging ik met mijn papa mee naar DE voetbal. Al gauw werd Teuns (Visser) kleine kamertje mijn home base. Daar zat ik op de rand van de deur naar iedereen om mij heen... te kijken en met Teun te kletsen. Mijn vader had het altijd super druk en vloog van hot naar her. Ik denk dat maar weinig mensen hem ooit meer dan 15 minuten stil hebben zien staan bij een wedstrijd. Rust is niet iets wat bij jou hoort, overzicht houden past beter bij je. Jarenlang ben ik zaterdagochtenden met je mee geweest. Capelle, Kozakken Boys, GVVV, we kwamen overal. Zelf voetballen zat er helaas niet in, maar voetbal lag mij wel. Na een tijd ben ik zelfs junior scheidsrechter bij de KNVB geworden. De eerste echte wedstrijd gingen we samen naar Brakel. Een gehucht ergens vlakbij Gorinchem. De eerste wedstrijd dat ik ook een rapporteur mee kreeg. Daar zat ik dan samen met mijn vader in de kantine, waar het jongens B1 team achter ons zat, welke ik moest gaan fluiten. Dat het voor beide kanten zwaar zou worden wisten we gelijk. De jongens waren namelijk ‘brak’ van de stapavond daarvoor. Gelukkig stond je langs de lijn met je sigaartje naar me te kijken. Trots was ik dat je er stond, voor mij. In 2005 was je meer gespannen dan normaal. Sigaren waren niet aan te slepen en je sliep onrustig. Het thuisfront heeft het geweten. Uiteindelijk niet voor niets, ASWH werd landskampioen! Meer dan trots was je. Wat een prestatie. Voor het eerst stond je ontspannen in Cafe Henkies (nu Tapperij ‘t Ambacht) een biertje te doen. De avond bleef nog lang onrustig.

Received 977284412716551

Je bent en was er altijd voor de club. Menig speler kent je als mister ASWH. Elke speler kent wel Wim Helmink. Gesprekken thuis was de normaalste zaak van de wereld. We hebben veel spelers zien komen en gaan. De laatste jaren miste je soms de ‘oude’ mentaliteit van de spelers. Het ouderwetse handje schudden zodra een speler bij ASWH kwam spelen was er niet meer. Het wereldje is veranderd.
Moeite kostte het soms je visie vast te houden, maar je gaf nooit op. Elk jaar zette jij je in voor je club. Nu neem je echt afscheid en ga je vast nog vaak langs de lijn kijken. Want helemaal zonder ASWH kan je natuurlijk niet en dat hoeft ook niet.

Paps, zoals wij altijd zeggen: zwart wit word je mee geboren. Het zit in je hart!

Liefs je dochter, Steffanie

de Redactie

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft