ASWH
ASWH en Egalité Academy spelen gelijk in knotsgek oefenduel
9 september, 2020
Toen bekend werd dat ASWH een oefenwedstrijd zou spelen tegen Egalité Academy, werd de grap her en der snel gemaakt. 'Dat zal wel gelijk worden'. Die voorspelling kwam uit, al zal niemand verwacht hebben dat het gisteravond 5-5 zou worden op sportpark Schildman. ASWH en de clubloze spelers van Egalité Academy, veel met een verleden bij buitenlandse en Nederlandse profclubs, maakten er een knotsgekke ontmoeting van. Het publiek zal zich in elk geval geen moment verveeld hebben.

Misschien was de openingstreffer wel al een voorbode van hetgeen de toeschouwers te wachten stond. Na 27 seconden tikte Joost van Eck namelijk al de 1-0 binnen na een voorzet van Lester Pires. Drie minuten na de zeer snelle openingstreffer lag ook de tweede Ambachtse goal al in het doel. Na een overtreding op Luuk Admiraal kreeg ASWH een strafschop, die door Lester Pires feilloos werd benut. Een vliegende start, maar de bezoekers lieten zich hierdoor duidelijk niet ontmoedigen. Egalité Academy kwam vanaf de stip terug in de wedstrijd. De strafschop-in-tweeën, beroemd gemaakt door Johan Cruijff en Jesper Olsen, leek op het oog onreglementair uitgevoerd. Na overleg met zijn assistent besloot scheidsrechter Souwen toch een doelpunt toe te kennen. Kort daarna werd het ook nog eens 2-2. De wedstrijd denderde door in hoog tempo, met veel actie voor beide doelen. Lester Pires bracht ASWH weer aan de leiding door een fout in de opbouw van de gasten af te straffen, maar lang konden de Ambachters niet genieten van deze voorsprong. Twee minuten later was het namelijk weer 3-3, een stand die tot de rust bleef staan.

In de tweede helft werd zeker geen gas teruggenomen. De ploegen bleven jagen op doelpunten, waarbij ASWH zich twee keer zeer scherp toonde in de omschakeling. Eerst rondde Lester Pires goed af na een pass van Ismail Yildirim en kort daarna was de Dordtenaar opnieuw aangever. Nu mocht Luuk Admiraal alleen door richting de keeper, waarna de jonge aanvaller beheerst scoorde. Daardoor stond ASWH met 5-3 voor. Geheel in lijn met de rest van de wedstrijd zou ook deze voorsprong geen stand houden. Een afstandsschot en een goal na een goede aanval brachten Egalité Academy terug tot 5-5. In de extra tijd raakten de gasten nog de paal, maar schoot Sam van de Kreeke namens ASWH ook nog eens rakelings voorlangs. Een winnaar kwam er dus niet. Of het moet het publiek zijn geweest...

ASWH - Egalité Academy 5-5 (3-3)
1. 1-0 Joost van Eck 4. 2-0 Lester Pires (strafschop) 14. 2-1 strafschop 17. 2-2 36. 3-2 Lester Pires 38. 3-3 68. 4-3 Lester Pires 71. 5-3 Luuk Admiraal 75. 5-4 78. 5-5
Scheidsrechter: Souwen

Mikki
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft