ASWH
ASWH wil goede lijn doortrekken op bezoek bij Scheveningen
17 september, 2020

Na de mooie overwinning op Noordwijk hoopt ASWH komende zaterdag ook de eerste punten op vreemde bodem te behalen. Dat dient dan te gebeuren in een traditioneel lastige uitwedstrijd, want de Ambachters reizen af naar het nostalgische sportpark Houtrust in Scheveningen. Daar wacht de huidige nummer twaalf van de ranglijst als tegenstander. De verschillen zijn in deze fase uiteraard nog niet groot, want bij winst zou Scheveningen ASWH kunnen passeren. De Ambachters zullen dat niet willen laten gebeuren. Een mooie uitdaging dus voor de ploeg van trainer Rogier Veenstra, die de camera's op zich gericht weet. Fox zal de wedstrijd namelijk live uitzenden. Om die reden wordt er al om 14.00 uur afgetrapt.

Vorig seizoen

Scheveningen stond bij het stopzetten van de competitie op de vijftiende plaats. Een klassering die 'de Schollekoppen' had veroordeeld tot het spelen van nacompetitie om lijfsbehoud. Met 25 punten uit 23 duels had Scheveningen een redelijk geruststellende voorsprong op TEC, dus rechtstreekse degradatie was niet aan de orde. Wel had de ploeg wellicht de nacompetitie nog kunnen ontlopen. De achterstand op het op een veilig positie bivakkerende GVVV bedroeg vijf punten, terwijl Scheveningen één wedstrijd minder had gespeeld. Daartussen stond ook nog Quick Boys. We zullen nooit weten of Scheveningen zich rechtstreeks veilig had gespeeld, zoals in het debuutseizoen in de tweede divisie met een veertiende plek wel lukte.

Dit seizoen

Het is natuurlijk eenvoudig voor 'de kenners' om Scheveningen, net als ASWH, weer in een rijtje ploegen te noemen dat het moeilijk zou moeten krijgen. Zij kijken daarbij uiteraard naar de eindstand van vorig seizoen en nemen het feit dat er geen torenhoog budget beschikbaar is mee in die verwachtingen. Evenals ASWH zal ook Scheveningen er alles aan willen doen om het tegendeel te bewijzen. In ieder geval is de ploeg na twee duels nog ongeslagen. Op de openingsdag werd het gelijk tegen Spakenburg (1-1), terwijl ook de ontmoeting met Jong Sparta Rotterdam in de tweede speelronde onbeslist eindigde. Op het Kasteel werd het 1-1. Daardoor heeft Scheveningen nu twee punten verzameld, momenteel goed voor de twaalfde plaats op de ranglijst.

Trainer

Wie Scheveningen zegt, zegt John Blok. De ambtsperiode van de 53-jarige trainer neemt inmiddels Foppe de Haan-achtige proporties aan. Hij staat, verdeeld over twee periodes, al voor het zeventiende jaar voor de groep bij de club die hij ook als speler diende. Ronduit uniek in het huidige topamateurvoetbal. Blok werd als speler diverse keren kampioen met Scheveningen, waarbij de landstitel in 1996 uiteraard het meest in het oog sprong. In 2000 werd hij trainer bij de club. Na vijf seizoenen vertrok Blok naar Quick Boys, waar hij drie jaar werkte. Na een kort avontuur bij VVSB keerde de trainer in 2009 terug bij Scheveningen. Hij loodste de club in 2012 als kampioen naar de topklasse en bereikte in 2018 ook de tweede divisie. Blok heeft zijn sporen in de clubhistorie dus ruimschoots verdiend!

Stefredt
Actiebeeld uit de laatste editie van Scheveningen - ASWH in 2017, eindstand 1-1

Blikvanger

De kracht van Scheveningen is dat de selectie jaarlijks een groot aantal herkenbare namen bevat, die al langere tijd het shirt van de club dragen. Ook nu is dat weer het geval met onder meer Björn Benard, Jari de Jong, Ruben Koorndijk, Levi Schwiebbe, Barry Rog, Mehmet Aldogan en Tim Peters. Daarnaast werden enkele nieuwkomers aan de groep toegevoegd, waaronder Sven van der Maaten, Gautam Kalpoe, Tyrone Owusu, Samu Siemens-Brega en Michael de Niet. Als blikvanger valt de keuze op de aanvaller met de fraaie naam Chovanie Amatkarijo. De 21-jarige speler kwam vorig seizoen tussentijds over van TOP Oss. Eerder kwam hij uit voor ADO Den Haag en RKC Waalwijk. Hij speelde zich vorig seizoen al in de basis en kwam tot twee doelpunten in vijf competitieduels. De Ambachtse defensie zal hem zeker in de gaten moeten houden!

Historie

ASWH en Scheveningen troffen elkaar in het verleden regelmatig in competitieverband. De Ambachters wonnen niet vaak op Houtrust. In het seizoen 2001/02, waarin ASWH wel kampioen werd, was Scheveningen bijvoorbeeld met 2-1 te sterk. Het doelpunt van ASWH kwam van Johan Sturrus. In 2003/04 werd wel gewonnen. John Verbaan en Onno Doeland bezorgden ASWH een 0-2 zege en dus drie punten. Daarna was het even wachten op de volgende ontmoeting. Die vond plaats in het seizoen 2008/09 en eindigde in 1-0 voor Scheveningen. De editie van het seizoen 2011/12 werd een bijzondere. Kort voor de winterstop liet ASWH toen de kans liggen om de latere kampioen te verslaan. Een achterstand werd nog voor rust omgebogen in een voorsprong, mede door een fraaie treffer van Ferry van Lare. In de slotfase kreeg Alexander van Dommelen vanaf de stip de kans om zijn ploeg in veilige haven te loodsen. Waar hij voor rust nog wel een strafschop benutte, lukte dat nu niet. Marcel Pronk, die eerder in de wedstrijd namens Scheveningen vanaf elf meter had gemist, kon daardoor in de slotfase alsnog de 2-2 binnen koppen. Daarmee sloeg Scheveningen een Ambachtse aanval af en promoveerde naar de topklasse, waarna beide ploegen elkaar enige jaren niet meer tegenkwamen. Dat gebeurde pas weer in het seizoen 2016/17 in de derde divisie. Destijds ging ASWH na een snelle voorsprong onderuit op Houtrust. Jerry Tieleman bezorgde zijn team een prima start, maar Sandro Calabro en Tim Peters hielpen Scheveningen nog voor rust aan een voorsprong. In de slotfase zette Barry Rog de beslissende 3-1 op het scorebord. Een seizoen later leek ASWH wel op jacht naar de winst na een doelpunt van invaller Kyle Doesburg. Diep in blessuretijd tekende Tim Peters echter voor de 1-1. In dat duel vond ook een apart incident rond een strafschop van Scheveningen plaats. Brandon Robinson maaide in een eerste poging namelijk langs de bal, waardoor de kans verkeken leek. Hij kreeg echter een herkansing van de scheidsrechter, maar vond nu ASWH-doelman Stef Doedée op zijn weg. De uitwedstrijd van vorig jaar in de tweede divisie werd uiteindelijk nooit gespeeld.

ASWH zal de goede lijn van afgelopen zaterdag willen doortrekken in een uitwedstrijd, terwijl Scheveningen op jacht gaat naar de eerste winstpartij. Een mooie wedstrijd lijkt dus gegarandeerd. Supporters die naar sportpark Houtrust willen afreizen, doen er goed aan de richtlijnen in een ander bericht op de website te lezen. Wie niet komt, kan natuurlijk op Fox kijken, maar heeft daarnaast de mogelijkheid om de wedstrijd op een andere manier te volgen. Bijvoorbeeld via het Twitter-account van ASWH, maar ook door te luisteren naar het verslag van Joost Trouwborst op Atos RTV.

Mikki

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft