ASWH
De Wedstrijden: Uniek, het 1e op de 4e plek in de 2e divisie
20 september, 2020
Gerrit 38
Officieel is de competitie dit weekend echt begonnen. In deze memorabele tijd van de coronacrisis is het eindelijk weer zover dat tegen het balletje getrapt kan worden. Jong en oud, het maakt allemaal niet, de voetbalpret is terug. Hopelijk voor lang en voor altijd, het coronavirus mag geen spelbreker meer worden. Maar dan moeten wij ons allemaal wel aan de regels houden. Dat is een belangrijke voorwaarde.

Het 1e elftal is al een paar weken op weg in de 2e divisie. Gisteren werd de derde competitiewedstrijd alweer gespeeld. De aanhang van ons vlaggenschip is tot nu toe aangenaam verrast over de prestaties van de manschappen van trainer Rogier Veenstra. Was het op 5 september uit tegen Kozakken Boys nog niet zo geweldig, ‘we’ verloren met 3-2, maar vorige week werd de thuiswedstrijd er een van alleen maar vrolijke gezichten. De 3-1 winst tegen het altijd sterke Noordwijk deed ons allemaal zwellen van trots. Bij Noordwijk was de deceptie groot, een ingecalculeerde overwinning brachten de Noordwijkers aardig uit hun evenwicht. Dat was genieten omdat de winst werd behaald met alleszins aanvaardbaar voetbal en het ook nog verdiend was. 
Vol verwachting reisde John Middendorp en ik afgelopen zaterdag naar Scheveningen, de altijd gastvrije club waar het in de bestuursruimte gezellig toeven is ondanks de 1,5 mtr…………….
De wedstrijd werd al in de eerste minuut beslist. Uit een gave aanval over rechts volgde een op maat gesneden voorzet van Clarence Bijl die onze spits Daniel Wissel feilloos inkopte. In de verdere 1e helft speelde ASWH het betere voetbal en kwamen de Scheveningse Windhappers er nauwelijks aan te pas. Als ze al gevaarlijk werden dat was het meestal te wijten aan het onzorgvuldig verdedigen van onze verdedigers. In de tweede helft hadden onze aanvallers ruimschoots afstand kunnen nemen als Daniel Wisselaar wat zuiverder had gemikt in plaats van tegen de Schevenings paal te schieten. Ook aanvoerder Jesper van den Bosch zag de geheel vrijstaande Koen Wesdorp over het hoofd toen hij zelf een diagonaal slap schotje in de handen van de Scheveningse doelman deed belanden. Hoewel Scheveningen ook wel wat kansjes kreeg kwam de 1-0 voorsprong nauwelijks in gevaar. Wat mij in de tweede helft wel opviel was dat onze aanvallers nauwelijks een bal konden ‘vasthouden’ op de helft van Scheveningen. Echter, de 1-0 voorsprong kwam niet meer in gevaar en met de tweede overwinning op rij gingen wij met de borst vooruit het beroemde sportpark Houtrust af. Ooit de accommodatie waarop het Nederlands elftal in 1913 voor het eerst in een interlandwedstrijd met 2-1 van de Engelsen won.
Op 28 september De Treffers thuis. Wanneer de ASWH selectie zich opnieuw wil manifesteren dan zouden de Groesbekers, die met één punt op plaats 18 staan, opnieuw wel eens een moeilijke zaterdag in Ambacht kunnen krijgen. Ik kijk er al naar uit.
Teletekst 

De wekelijkse De Wedstrijden zijn terug maar om nu alle teams in één keer onder de loep te nemen dat is te veel van het goede. ASWH neemt dit seizoen met een record aantal teams aan de competitie deel en daarom komen alle teams, behalve het 1e, onregelmatig aan bod. Maar de aandacht blijft voor iedereen.

Senioren
Het zal niemand ontgaan zijn dat ASWH ook aan de O23 competitie deelneemt. Deze competitie is door de KNVB in het leven geroepen en promoveerde de O23 als opleiding teams. Ook ASWH heeft hiervoor gekozen en daarom staat dit team direct in aansluiting van het 1e elftal. 
Het O23 elftal is ingedeeld in de 3e divisie en speelt een hele competitie in een poule van zes clubs. De kampioen promoveert in de winterstop naar de 2e divisie. Voor ASWH van groot belang om naar een hoger niveau te stijgen. Zaterdag was thuis de aftrap tegen Sparta O23. De start was in ieder geval prima want de Rotterdammers werden met 2-0 geklopt. 
Het 2e elftal komt nog steeds uit in de reserve hoofdklasse maar de verwachting is, in tegenstelling tot voorgaande seizoenen, dat het 2e geen rol van betekenis gaat spelen. Of ga ik mij vergissen? Dat hoop ik uiteraard wel. De start was in ieder geval niet goed. De uitwedstrijd tegen Pelikaan 2 werd in ieder geval met 3-0 verloren. Ook het 3e elftal begon het seizoen met een nederlaag. De strijd werd in Dordrecht aangegaan met Wieldrecht 3 en die werd met 3-0 verloren. Ook bij Wieldrecht, maar dan tegen het 5e elftal van die Dordtse club, bleef het 4e van ASWH half overeind. Het werd 1-1. Het 5e liet er geen gras over groeien en bleef thuis Oranje Wit 6 gemakkelijk met 7-3 de baas. Een uitstekend begin. Voor het 6e stond de thuiswedstrijd tegen DFC 6 op het programma. Er werd met 3-2 verloren maar gezien de uitslag is het wel een spannende match geweest. Het 7e en het 8e hadden nu al vrij en konden dus de kat uit de boom. Het 9e elftal ging op bezoek bij Papendrecht 4 en maakte korte metten met de goedwillende Papendrechters. Het werd een superieure 5-1 overwinning.

Junioren 
De JO19-1 begonnen overtuigend aan het nieuwe voetbalseizoen door het debuut in de 4e divisie te bekronen met een 4-1 overwinning op het Goirlese VOAB JO19-1. Ook de JO19-2 deden het uitstekend door in Dordrecht GCS/ODS JO19-1 met 2-1 te kloppen. Deze Dordtse tegenstander doet altijd mee voor de prijzen. Hoewel ze eraan hebben geroken moesten de JO19-3 toch de overwinning aan GJS JO19-2 laten. Op Schildman werd het na een spannende strijd 3-2 voor de Gorkummers.
Het nu op divisie niveau uitkomende JO17-1 had het thuis knap lastig met NSVV JO17-1. De Numansdorpers streden tot de laatste snik maar konden een 4-2 nederlaag niet voorkomen. Ook de JO17-2 haalden de buit binnen. Thuis werd op Nieuw Lekkerland JO17-1 een ruime 4-0 overwinning behaald. Winst was er ook voor de JO17-3. Het bezoekende Peursum JO17-1 werd met 5-2 naar Giessenburg teruggestuurd. Een minder leuke dag werd het voor de JO17-4. Thuis kreeg dit team een 11-1 nederlaag aangemeten van Papendrecht JO17-1. Wel opmerkelijk is dat een vierde team het op moet nemen tegen een eerste team in dezelfde leeftijdscategorie. Wellicht een misstapje van de competitieleider.
Het ook op divisie niveau acterende JO15-1 speelde thuis tegen Dongen JO15-1. Het resultaat viel wat tegen want de 3-1 nederlaag wat toch wel enigszins verrassend. Geen wedstrijd voor de JO15-2 maar de JO15-3 kwamen wel in actie. Die reisden af naar Hardinxveld om het op te nemen tegen Hardinxveld JO15-4. Er kwam een voortreffelijke uitslag uit voor ASWH want ze wonnen met 7-2. Ook de JO15-4 speelden niet. Voor de JO15-5 liep het in Rijsoord slecht af. Met maar liefst 10-2 werd van Rijsoord JO15-2 verloren. Zo’n uitslag is nooit leuk maar……..volgende week kan het weer veel anders zijn.
Het debuut van de JO14-1 in de 3e divisie liep niet van een leien dakje. Thuis moest aangetreden worden tegen een sterk team van Sparta Rotterdam. Het werd 4-0 voor de Rotterdammers. Ook JO14-2 ging fors onderuit. Thuis was dit team niet opgewassen tegen Dubbeldam JO14-1 en verloor met 5-0.

Volgende komende pupillen en de meiden aan de beurt.

Door Gerrit Scheurwater
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft