ASWH
Drie op een rij voor ASWH na zege op De Treffers
26 september, 2020

ASWH is op indrukwekkende wijze gestart aan de competitie. Vanmiddag won de ploeg van trainer Rogier Veenstra op sportpark Schildman ook van De Treffers (2-0), de derde zege op een rij. In een spannende wedstrijd namen de Ambachters voor rust afstand van de gasten dankzij twee zeer fraaie doelpunten. Na de onderbreking drong De Treffers aan, maar een volwassen ogend ASWH gaf vrijwel geen krimp. Daardoor mocht na het laatste fluitsignaal andermaal een overwinning worden bejubeld. Met negen punten uit vier wedstrijden neemt ASWH op dit moment de tweede plaats op de ranglijst in, een ongekende prestatie.

Trainer Rogier Veenstra huldigde het principe 'never change a winning team' en stuurde dezelfde elf spelers het veld als een week eerder tegen Scheveningen. In de complete wedstrijdselectie vonden wel enkele wijzigingen plaats. Jay Brand moest namelijk met een blessure plaatsnemen in de ziekenboeg naast Nick Slotboom en Daan van der Harst. Middenvelder Willem Beuk maakte minuten met het Onder 23 elftal en was evenmin van de partij. Verder oogde alles dus vertrouwd.

De Treffers, nog altijd de succesvolste zondagamateurclub aller tijden, had zich in de onderlinge duels van vorig seizoen gepresenteerd als een fysiek sterke ploeg, die zeker uit standaardsituaties erg dreigend was. De bezoekers uit Groesbeek toonden al snel aan nog altijd over dit wapen te beschikken. In de derde minuut werd de bal uit een vrije trap voor het doel geslingerd, waarna Bryan Sirvania er de voet tegenaan kon zetten. Gelukkig voor ASWH vloog zijn inzet rakelings naast het doel, maar de eerste waarschuwing kwam dus van de gasten. De Ambachters antwoordden zelf ook met een eerste speldenprik in de vorm van een schot van Sam van de Kreeke. De vleugelspits zocht het doel echter te hoog.

120299440 748239382689576 8651874361056740281 N
Fabian Korporaal, maker van de eerste treffer, in balbezit op het middenveld

Die poging vormde wel de inleiding voor een prima fase van ASWH, waarin de Ambachters ook terecht de leiding namen. Na een vlotlopende aanval, die gelijkenissen vertoonde met de bliksemstart in Scheveningen, kwam de 1-0 op het digitale scorebord terecht. Aanvoerder Jesper van den Bosch bediende de opstomende Clarence Bijl. De rechtsback bleef goed kijken naar zijn medespelers en vond de voor het doel opgedoken Fabian Korporaal. Met een beheerst tikje tekende Korporaal voor zijn eerste treffer in de tweede divisie, terwijl Bijl naast twee goals nu ook al twee assists te pakken heeft. Een goal die ASWH uiteraard nog meer vertrouwen gaf.

Natuurlijk was het nog lang niet gespeeld, want vlak na de openingstreffer schoot De Treffers-spits Lowie van Zundert bijvoorbeeld hard naast. Kort voor rust, toen de geblesseerde Sam van de Kreeke al was vervangen door Luuk Admiraal, brak een cruciale fase in de wedstrijd aan. Na een goede aanval van de bezoekers kon buitenspeler Saad Laazizi alleen op Bryan Janssen af, waarbij hij de bal in het doel prikte. Er gingen onmiddellijk enkele handen omhoog bij ASWH en dat bleek niet zonder reden, want na overleg met zijn assistent keurde scheidsrechter De Bruijn het doelpunt van De Treffers af. Wel kreeg aanvoerder Jesper van den Bosch hierbij de gele kaart. Hoe dan ook, geen gelijkmaker. Integendeel, ASWH zou de voorsprong verdubbelen. Een overtreding op Daniël Wissel leverde ASWH een vrije trap op een meter of 25 van het doel op. Koen Wesdorp zette zich achter de bal en krulde die op adembenemende wijze in de kruising. Een prachtige goal, die ASWH kort voor de onderbreking in een comfortabele positie bracht!

THV 5674 001
Blijdschap bij de ASWH'ers nadat Koen Wesdorp op schitterende wijze voor de 2-0 heeft gezorgd

De verwachting was uiteraard dat De Treffers na rust zou gaan aandringen. De ploeg probeerde ook wel om terug te komen in de wedstrijd en kwam rond het uur in de buurt van de aansluitingstreffer. Na een inworp kwam de bal bij Coen Maertzdorf, maar diens kopbal werd door Bryan Janssen stijlvol en knap over de lat getikt. Overigens liet ASWH zich ook zeker nog zien op de vijandelijke helft, gezien een eerdere kans voor Fabian Korporaal en een poging van Gilmaro van de Werp na een hoekschop. De tijd tikte in ieder geval door in Ambachts voordeel. De Treffers had eerder al een dubbele aanvallende wissel gedaan, waarop Rogier Veenstra reageerde door Henrico Drost als slot op de deur te brengen. Daarmee maakte Drost zijn officiële debuut voor ASWH.

Het werd nog één keer dreigend toen Gavin Vlijter opdook in het Ambachtse strafschopgebied. Hij stuitte echter op de goed uitgekomen Bryan Janssen, maar de aanval liep door. Daardoor kon Jermo Wilsterman nog een poging wagen. Jarreau Manuhuwa bracht echter redding op de lijn en zo hield ASWH voor de tweede achtereenvolgende week de nul. Ook de toegevoegde tijd bood De Treffers namelijk geen ontsnappingsroute meer.

THV 5659 001
Jarreau Manuhuwa duelleert op atletische wijze met Jermo Wilsterman van de bezoekers

Na het laatste fluitsignaal mocht ASWH dus opnieuw juichen. Drie op een rij en dat in een enorm sterke competitie als de tweede divisie, een fantastische prestatie! Op de ranglijst deden de Ambachters bovendien goede zaken, want na vier wedstrijden nemen zij de tweede plek in. Natuurlijk zegt het nog niet veel zo vroeg in het seizoen, maar mooi is het wel. Alleen titelkandidaat AFC heeft meer punten, toevallig ook de komende tegenstander. Een enorme uitdaging, maar zeker is dat ASWH met zelfvertrouwen naar Amsterdam zal afreizen.

ASWH - De Treffers 2-0 (2-0)
18. 1-0 Fabian Korporaal 45. 2-0 Koen Wesdorp
Scheidsrechter: Mike de Bruijn

ASWH: Bryan Janssen; Clarence Bijl, Gilmaro van de Werp, Jarreau Manuhuwa, Ellas Meijer; Jesper van den Bosch, Koen Wesdorp, Fabian Korporaal; Sam van de Kreeke (41. Luuk Admiraal), Daniël Wissel (86. Lester Pires), Ismail Yildirim (69. Henrico Drost)

De Treffers: Niels Kornelis; Jermo Wilsterman, Gino van den Berg, Bryan Sirvania, Guido van Rijn; Tjeu Langeveld (56. Marlon Versteeg), Joey Dekkers, Boy van de Beek; Coen Maertzdorf, Lowie van Zundert, Saad Laazizi (56. Gavin Vlijter)

Mikki

Een fotoreportage van dit duel is te zien op www.phsfoto.nl en de Facebook-pagina van Dik Schumacher. Later vanavond verschijnen op de gebruikelijke plek ook de samenvatting en interviews door Fox.

 

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft