ASWH
ASWH herpakt zich met knappe zege op Quick Boys
10 oktober, 2020

Na de ongelukkige nederlaag bij AFC en de teleurstellende bekeruitschakeling in Staphorst was het vanmiddag de vraag of ASWH zich kon oprchten. De ploeg van trainer Rogier Veenstra gaf op een vrijwel leeg sportpark Schildman een duidelijk antwoord. De Ambachters herpakten zich met een knappe overwinning op Quick Boys (2-0), dat als nummer twee van de ranglijst naar Hendrik-Ido-Ambacht was afgereisd. Die positie moesten de Katwijkers na een vrij gelijkopgaand duel afstaan aan een gedreven spelend ASWH. Vastbesloten om zich te revancheren voor de mindere resultaten kwamen de Ambachters prima voor de dag tegen de amateurgrootmacht. Voor rust nam ASWH de leiding, waarna Quick Boys na rust uiteraard meer aandrong, maar niet heel veel gevaar kon stichten. In de slotfase viel de beslissende tweede treffer. Een sterke prestatie van ASWH, dat ook de derde thuiswedstrijd won en nu na zes competitieduels al op twaalf punten staat.

Trainer Rogier Veenstra moest zijn team noodgedwongen wijzigen. Doelman Bryan Janssen viel in Staphorst al geblesseerd uit en is langere tijd uit de roulatie. Stefan Kok, dinsdag al invaller in de slotfase, mocht daardoor onder de lat beginnen. Toeval of niet, maar Kok trof daarbij de tegenstander waartegen hij in 2019 zijn officiële debuut voor ASWH maakte. De vorige week bij AFC uitgevallen Jarreau Manuhuwa was wel weer fit, maar begon nog op de bank. Het centrum van de defensie werd dus wederom gevormd door Henrico Drost en Gilmaro van de Werp. Voor de Dordtenaar was het een bijzonder duel, want Van de Werp begon aan zijn 250e officiële wedstrijd in het eerste elftal van ASWH. Verder koos Veenstra voor de gebruikelijke namen. In de wedstrijdselectie ontbrak naast Janssen ook Daan van der Harst. Noa Smulders, doelman van Onder 23, was bij absentie van Janssen de reservedoelman.

Kort na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter De Winter vulde het veld zich met blauwe rook. Hoewel er geen toeschouwers welkom waren, bleek een handjevol Quick Boys-supporters toch de reis naar Hendrik-Ido-Ambacht te hebben gemaakt. Zij staken van buiten het hek enkele rookbommen af, waardoor het zicht even verdween. De wedstrijd lag dan ook enkele minuten stil. Na de hervatting was het wachten op vuurwerk binnen de lijnen, maar dat bleef toch enigszins uit. ASWH en Quick Boys oogden redelijk gelijkwaardig, waardoor het duel zich vooral op het middenveld afspeelde. Quick Boys, dat drie wedstrijden op een rij had gewonnen zonder een tegengoal te incasseren, had meer balbezit, maar kon dat niet omzetten in kansen.

Copyright Proshots 9516749
Daniël Wissel, maker van de openingstreffer, sticht gevaar in 'de zestien' van Quick Boys (foto: PRO SHOTS / Dennis Wielders)

ASWH slaagde er evenmin in om gevaarlijk te worden, zodat in de openingsfase aan beide kanten slechts speldenprikken werden uitgedeeld. Een schot van Quick Boys-back Nigel Ogidi Nwankwo eindigde ruim boven het doel. Ook een Katwijkse counter met Fernando Lewis, een week eerder nog goed voor twee doelpunten, leverde niets op. Stefan Kok pareerde de poging van de ex-prof knap. ASWH stelde er een poging van Sam van de Kreeke tegenover, maar de inzet van de vleugelspeler ging voorlangs. Ook zocht Daniël Wissel het doel te hoog met een kopbal na een hoekschop.

Toch kwam ASWH op voorsprong. Aanvoerder Jesper van den Bosch speelde de bal richting het strafschopgebied van de bezoekers, waarna Jeffrey Ket een inschattingsfout maakte bij het verdedigen. Daardoor kon Daniël Wissel door richting doelman Paul van der Helm. De goalie van Quick Boys bracht redding op de inzet van Wissel, maar moest een rebound toestaan aan Ismail Yildirim. Voor de Dordtenaar kon afronden, werd hij gevloerd door de doelman. Het snerpende fluitje van scheidsrechter De Winter kon maar één ding betekenen: strafschop voor ASWH! Daniël Wissel ontfermde zich over dit karwei. De Zeeuw bleef uiterst kalm en schoot ASWH vanaf de stip aan de leiding. De derde treffer van de spits dit seizoen, op een mooi moment in de wedstrijd. De Ambachters hielden de voorsprong bovendien vast tot aan het rustsignaal, al moest Stefan Kok nog wel een belangrijke redding verrichten op een poging van Jan-Willem Kamp. Met een goede reflex tikte Kok de kopbal van de Tukker naast het doel.

THV 6208
Stefan Kok verving Bryan Janssen op verdienstelijke wijze tussen de palen

Gezien de tussenstand was het de verwachting dat Quick Boys na rust de aanval zou zoeken. Voor ASWH ontstond er daardoor ruimte om gevaar te stichten in de omschakeling. Al vlot na rust kregen de Ambachters op die manier ook de eerste kans. Daniël Wissel ontsnapte aan de rechterkant en vond Ismail Yildirim. De poging van Yildirim ging echter ruim voorlangs en bleef ook buiten bereik van de meegelopen Sam van de Kreeke. Niet veel later kregen de bezoekers hun beste kans op de gelijkmaker. Na een koppend verlengde dieptepass kon Fernando Lewis alleen door. Oog in oog met Stefan Kok slaagde de snelle aanvaller er niet in om de bal tussen de palen te krijgen, want hij schoot ver naast.

Daar ontsnapte ASWH dus, maar verder zou de sterk opererende defensie weinig echte kansen meer weggeven. Natuurlijk, het aanvallend wisselende Quick Boys drong wel aan, maar meer dan wat hachelijke situaties ontstonden er niet. Een actie van invaller Olaf van der Sande, in het verleden onder meer actief voor Leonidas en Capelle, kon bijvoorbeeld worden gestuit door jubilaris Gilmaro van de Werp. Ook een poging van voormalig Feyenoorder Ricky van Haaren eindigde naast het doel van ASWH. Zelf kregen de Ambachters nog een kansje via Sam van de Kreeke. Het schot van de invaller werd echter gestopt door Van der Helm.

Veenstra voerde vervolgens wat wissels door. Eerst kwam Jarreau Manuhuwa in het veld om de defensie te versterken, even later gevolgd door aanvaller Luuk Admiraal. De jonge Ambachter stond pas enkele minuten binnen de lijnen toen hij in de diepte werd gelanceerd door Jesper van den Bosch. Met de rust van een routinier nam Admiraal de bal mee, kapte naar binnen en knalde het speeltuig ondanks het feit dat er nog een verdediger kwam inlopen hoog in de touwen: 2-0! Een klassedoelpunt, waarmee de wedstrijd eigenlijk wel beslist was.

THV 6309
Ambachter Luuk Admiraal, maker van de beslissende 2-0, duelleert onder toeziend oog van grensrechtster Bakker met Quick Boys-back Nigel Ogidi Nwankwo

De voorsprong kwam, ondanks de dik zeven minuten die De Winter nog toevoegde, geen moment meer in gevaar. Na het laatste fluitsignaal mocht ASWH dus voor de vierde keer in zes competitieduels juichen. Een prima prestatie, die de ploeg op de tweede plaats van de ranglijst brengt. Misschien nog wel belangrijker was het feit dat het team bewees over veerkracht te beschikken, want de wedstrijd in Staphorst had er heus ingehakt. Dat was echter niet te zien. Voetballend kan er best nog het nodige verbeterd worden, maar de drive en teamgeest zijn hartverwarmend en werden dus opnieuw beloond met drie punten. Volgende week krijgt ASWH wederom te maken met een tegenstander uit Katwijk. Dan komen namelijk de oranjehemden van de plaatselijke voetbalvereniging naar sportpark Schildman. Een absolute titelkandidaat, dus een mooie uitdaging voor de Ambachters.

ASWH - Quick Boys 2-0 (1-0)
38. 1-0 Daniël Wissel 82. 2-0 Luuk Admiraal
Scheidsrechter: Frank de Winter

ASWH: Stefan Kok; Clarence Bijl, Henrico Drost, Gilmaro van de Werp, Ellas Meijer; Jesper van den Bosch (88. Joost van Eck), Koen Wesdorp, Fabian Korporaal; Sam van de Kreeke (69. Jarreau Manuhuwa), Daniël Wissel, Ismail Yildirim (77. Luuk Admiraal)

Quick Boys: Paul van der Helm; Chima Bosman (59. Olaf van der Sande), Kevin Gomez Nieto (89. Enzo Stroo), Jeffrey Ket, Jan-Willem Kamp, Nigel Ogidi Nwankwo; Ricky van Haaren, Mohamad Mahmoed, Nick Runderkamp (76. Jesper de Vré); Fernando Lewis, Tommy Bekooij

Mikki

Een fotoserie van dit duel is te zien op www.phsfoto.nl. Later vanavond verschijnen op de gebruikelijke plaats weer de samenvatting en interviews door Fox.

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft