ASWH
De Wedstrijden: De O19-teams op de goede weg
11 oktober, 2020
Gerrit 38
Het is al weer paar jaren geleden dat ASWH de naam had een stuntploeg te zijn als er gespeeld werd om de KNVB beker. Toen werden er ook aardig wat centjes verdiend voor de club, en uiteraard werden de spelers er ook niet slechter van. Dat stunten is al een paar jaar voorbij. De laatste keer dat ASWH landelijke publiciteit scoorde was in 2018 bij FC Utrecht.
Afgelopen dinsdag trof ASWH voor de tweede kwalificatieronde 3e divisieclub Staphorst. In het befaamde kerkdorp ging het vlaggenschip van ASWH roemloos ten onder. Het energiek voetballend Staphorst gaf ASWH geen enkele kans, en de AFC vorm van afgelopen zaterdag was ver te zoeken bij den meeste ASWH spelers. De 5-2 nederlaag was dan ook volkomen verdiend. 

In de aanloop naar de wedstrijd ASWH – Quick Boys is maar weer eens bewezen hoeveel impact het coronavirus heeft op het leven van ons allemaal maar ook van de vereniging. Nog nooit in het 90 jarig bestaan van de vereniging is het voorgekomen dat het 1e elftal zonder publiek moest spelen. Gelukkig is de technologie zover dat nu de wedstrijd thuis op de buis kon worden bekeken en dat is uiteraard ook uniek in onze ASWH geschiedenis. De oprichters van onze club zouden verbijsterd zijn als zij dit allemaal konden aanschouwen.

1e ELFTAL
Het decor was triest en somber maar na afloop van de wedstrijd stonden de gezichten van iedereen die bij ASWH hoorde op mooi weer. Het was toch een soort revanche van de spelers op de verloren bekerwedstrijd van afgelopen dinsdag door de wedstrijd tegen Quick Boys op fraaie wijze met 2-0 te winnen. 
Rook
De aanvang van de wedstrijd verdween in blauwe rookwolken en noopte de scheidsrechter tot het stilleggen van de wedstrijd. De reden, een dikke 20 Katwijkse jongeren hadden het idiote plan opgevat om vanuit Katwijk naar Hendrik-Ido-Ambacht te reizen om daar luidkeels vanaf de openbare weg rookbommen op het veld te smijten. Later verplaatsten zij zich naar de fietsenstalling om terloops ook nog vernielingen aan te richten en de nodige rotzooi achter te laten. Hoewel de politie, die toevallig langs kwam, bij de aanvang de meute nog wel in vermanende woorden toesprak, bleven die gasten Katwijk hinderlijk, buiten het veld aanwezig. De Quick Boys bestuursleden die de wedstrijd bijwoonden lieten het allemaal gelaten over zich heenkomen!

De wedstrijd was overigens best wel het aankijken waard waarbij vooral Henrico Drost in positieve zin opviel. Verliep zijn eerste optreden vorige week tegen AFC nog wat stroef, nu was hij de rots in de branding in de ASWH verdediging en was hij voor mij de man van de wedstrijd. ASWH speelde effectief met een uitgekiende strategie en met 100% rendement. Er worden weinig kansen gecreëerd maar als die er komen zijn deze dodelijk voor de tegenstander. Dat ondervond Quick Boys ook toen Luuk Admiraal in de 82e minuut plotsklaps de 2-0 achter de verbijsterde Quick Boys doelman
deponeerde.
Henrico Drost
Henrico Drost
ASWH staat opnieuw op de tweede plaats en die plek zullen we koesteren. Hoelang wij op die plek blijven hangt af van de corona ontwikkelingen. De veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid is opgeschaald naar ernstig en dat belooft geen goed nieuws voor de eerstvolgende persconferentie van Rutte & Co die, zoals verwacht, komende dinsdag gaat plaatsvinden. Het zou mij niet verbazen als de sport weer plat gaat, wat ik uiteraard niet hoop.

Het O23 elftal triomfeerde voor de vierde achtereenvolgende keer. Thuis bleek VOC uit Rotterdam geen tegenstander om bang van te worden. Jammer dat voor dit team de weerstand niet groter is in deze O23 competitie.

SENIOREN
Opnieuw een punt voor het 2e elftal. De thuiswedstrijd tegen VVGZ 2 eindigde in een bloedeloos 0-0 gelijkspel. Het meest opvallende aan het 2e is dat dit elftal na vier wedstrijden nog geen enkele goal heeft gescoord. Het 3e elftal verliest ook haar tweede wedstrijd. Thuis werd nu van het niet bijster sterke Oranje Wit 4 met 4-2 verloren. Een slow start van het samen met Rijsoord onderaan staande 3e elftal. Het 5e speelde een uitwedstrijd bij Groot Ammers 4 en dat bleek geen al te grote hindernis. Aan de boorden van de rivier de Lek werd met 6-3 gewonnen en zij blijven ongeslagen koploper. Voor het 6e pakte de uitwedstrijd tegen Wieldrecht 6 ook goed uit. Een verdiende 3-1 overwinning betekende de tweede van deze competitie. Hetzelfde geldt voor ASWH 7 dat uit bij Sliedrecht 10 zegevierde. De 2-0 zege loodste dit elftal naar het linke rijtje. Voor het eerst dit seizoen kwam het 8e in de ‘wei’. Ze gaven direct hun visitekaartje af door thuis met 5-4 van Drechtstreek 8 te winnen. Gezien de uitslag hebben zij de overwinning zeker niet cadeau gekregen. Tenlsotte het 9e elftal die qua uitslag wel wat uit de toon viel. Thuis tegen Rijsoord 8 bleken zij niet opgewassen en verloren met 4-2 van de nummer één.
 
JUNIOREN
Onder 19
De O19 blijft op de goede weg om een hoofdrol te vervullen in 4e divisie. De uitwedstrijd tegen het Waalwijkse WSC JO19-1 werd dik verdiend met 5-2 gewonnen. Met een derde plek, op een punt van Kozakken Boys, gaat dit team zeker meedoen om de prijzen. Het zelfde geldt voor de JO19-2. Die blijven zelfs ongeslagen. De uitwedstrijd tegen Groote Lindt JO19-1 werd met 3-0 gewonnen en dit betekende meteen de eerste nederlaag van de Zwijndrechters. Maar de complimenten ook voor de JO19-3. Die verpletterden thuis Rijsoord JO19-2 met 11-3 en staan momenteel tweede. Dit belooft dus ook veel moois

Onder 17
Het bezoek aan Verburch JO17-1 in Poeldijk bleek voor de JO17-1 geen te grote hindernis. De 3-1 overwinning betekent dat de eerste plaats, gedeeld met HVV, in handen blijft. De reis naar Zuilichem om tegen BZC ’14 JO17-1 te voetballen bleek een brug te ver voor de JO17-3. Hoewel de Zuilichems nog niet gewonnen hadden gingen het ASWH team daar toch met 2-1 de mist in. De JO17-4 konden thuis geen potte breken tegen VVGZ JO17-2. Het werd een echt pak slaag die werd uitgedrukt in een 9-0 nederlaag.

Onder 15 jaar
Gefeliciteerd JO15-1, het eerste puntje is binnen. Het veel hoger geklasseerde Spartaan’20 JO15-2 werd op eigen veld een 0-0 gelijkspel afgedwongen. Het begin is er en nu op naar de eerste overwinning. Vroeg opstaan en dan de reis maken naar Zevenbergen. Maar dat was voor de JO15-2 geen enkel beletsel om met 6-2 te winnen van Seolto JO15-2. Het was voor dit ASWH team pas de tweede wedstrijd maar hebben wel zes punten. Goede zaken deden De JO15-3. Uit werd het gelijk geklasseerde De Alblas JO15-4 gedeclasseerd en getrakteerd op een 5-0 nederlaag.
De Meiden Onder 15 kregen thuis bezoek van de Sliedrecht MO15-1. Beiden teams deden niets voor elkaar onder, vandaar de 2-2 eindstand die wel logisch was.

Onder 14
Ze hebben het zwaar de JO14-1. Nog geen punt heeft dit team behaald. Nu werd uit bij RBC JO14-1 weer een kansloze nederlaag geleden. Het werd 5-1 voor de Roosendalers. Ook de JO14-2 kunnen nog niet veel potten breken in deze competitie. Dat blijkt wel uit de uitslag van de uitwedstrijd tegen Groen Wit JO14-1. 10-2 werd het voor de club uit Breda.

PUPILLEN
Onder 13
Ondanks heldhaftige pogingen om punten te pakken lukt het nog steeds niet voor JO13-1. De uitwedstrijd tegen de nummer één RCD JO13-1, werd kansloos met 7-1 verloren. De eerste verliespunten zijn er voor JO13-2. Die werden verspeeld in het Noordpark tegen VVGZ JO13-3. Uitslag 2-2. Het ASWH team blijft wel tweede. Een leuke wedstrijd werd het voor de JO13-3, thuis tegen Oranje Wit JO13-2. ASWH was net iets beter dan de Oranjehemden uit Dordrecht en wonnen met 2-1. Dankzij deze wist blijft dit team in de kopgroep. Goed nieuws ook van de JO13-4. Die reisden naar Madese Boys JO13-2 en zegevierden met dikke cijfers. Lekker hoor als je met 6-2 wint. De vierde overwinning op rij voor de JO13-5 en ze zijn de trotse koploper. Thuis werd met 4-2 afgerekend met Sliedrecht JO15-5 toch altijd een beduchte tegenstander.
De Meiden Onder 13 hadden het lastig in Heukelum. Hoewel de wedstrijd best wel gelijk opging wist Heukelum MO13-1 net met één doelpunt verschil (4-3) te winnen.

Onder 12
Een wedstrijdje om van te smullen, tenminste als je de uitslag als maatgever neemt. De JO12-1 kreeg bezoek van Beek Vooruit JO12-2 en beiden teams maakten er spannende wedstrijd van die een uitslag opleverde van 5-4 voor ASWH. Ook de JO12-2 deden het goed. Thuis werd Alblasserdam met 11-2 van de mat geveegd en daardoor blijft dit team fier op de tweede plaats staan.

Onder 11
De JO11-1 hebben de smaak van het winnen te pakken. De uitwedstrijd tegen VVGZ JO11-1 werd in 
Zwijndrecht op fraaie wijze met 5-2 gewonnen. Een derde plek is al bereikt. Het liep niet echt goed voor de JO11-2 uit tegen GJS JO11-1. In het dorpje Dalem werd een 6-2 nederlaag geleden. Voor de JO11-3 was de wedstrijd uit tegen EBOH JO11-1 een eitje. De tweede overwinning werd gevierd met een 5-2 overwinning. 
Voor de JO11-4 werd de reis naar Hardinxveld geen succes. Hardinxveld JO11-2 bleek een maatje te groot voor de ASWH boys die een 6-2 nederlaag moesten slikken. Een geweldige wedstrijd speelde de JO11-5 thuis tegen Rijsoord JO11-3. Met 9-0 werden de blauwwitjes het bos ingestuurd. Het ASWH team staat nu fier op de tweede plaats. Het bezoek van de JO11-6 aan VVAC JO11-3 pakte goed uit. VVAC, een concurrent om de bovenste plek, bleek niet opgewassen te zijn tegen het pittig voetballende ASWH dat met 4-0 won. Hoera, de eerste winst voor de JO11-8. En hoe! Thuis winnen met 7-2 winnen van Sliedrecht JO11-7 gebeurt niet elke dag.

Alle niet genoemde teams kwamen niet in actie.

Door Gerrit Scheurwater
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft