ASWH
Teleurstellende bekeruitschakeling voor ASWH in Staphorst
7 oktober, 2020

ASWH is er gisteravond niet in geslaagd het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker te bereiken. Derdedivisionist Staphorst bleek op eigen veld te sterk (5-2). De Ambachters speelden vooral een zeer teleurstellende tweede helft, waarin zij liefst vier tegengoals moesten slikken. Daardoor gaat een ontmoeting met eredivisieclub PEC Zwolle aan de Ambachtse neus voorbij.

Voor rust kwam ASWH nog alleszins acceptabel voor de dag op het natte grasveld in Staphorst. De ploeg van trainer Rogier Veenstra had meer balbezit en was voetballend ook beter. Toch liet ASWH zich verrassen na een snel genomen vrije trap, die Staphorst de leiding opleverde door Mike Reuvers. De buitenspeler zou uitgroeien tot de kwelgeest van de in het oranje gestoken Ambachters. Het antwoord van ASWH kwam vrij snel. Ismail Yildirim tekende voor de gelijkmaker en dus was de stand halverwege in evenwicht.

Na rust ging het echter gruwelijk mis voor ASWH. Al vlot viel de 2-1 na een hoekschop, andermaal door Mike Reuvers. Het gevolg was dat ASWH meer risico moest nemen en Staphorst kon loeren op de counter. De thuisploeg stichtte met die tactiek meer gevaar dan een statisch ogend ASWH en liep door twee treffers van wederom Mike Reuvers uit naar 4-1. Heel even zorgde invaller Joost van Eck met een fraai schot voor hernieuwde hoop, maar de 4-2 viel te laat om er nog een goed vervolg aan te geven. Sterker nog, in blessuretijd liepen de gastheren zelfs uit naar 5-2.

Zo werd het dus een nare avond voor ASWH, dat geen mooi nieuw bekeravontuur aan de historie mocht toevoegen. Het zat er simpelweg niet in, te veel spelers haalden niet het niveau van de eerdere weken en daar maakte de felle tegenstander na rust gretig gebruik van. ASWH moet nu snel de rug rechten en de blik weer op de competitie richten. Daarin wacht zaterdag een thuiswedstrijd tegen Quick Boys. Een betere gelegenheid voor sportieve revanche lijkt niet denkbaar.

Staphorst - ASWH 5-2 (1-1)
29. 1-0 Mike Reuvers 36. 1-1 Ismail Yildirim 49. 2-1 Mike Reuvers 61. 3-1 Mike Reuvers 78. 4-1 Mike Reuvers 82. 4-2 Joost van Eck 90 (+3). 5-2 Matthijs Verheul 
Scheidsrechter: R.J.T. Vereijken

Staphorst: Jorick Maats; Marlon Luchtenberg, Dirk Muis, Pascal Mulder, Mark Schra (80. Matthijs Verheul); Reinier Crediet, Martin van 't Ende, Erik Bakker; Mike Reuvers, Sander de Grote (87. Daimen Schra), Stan Haanstra (52. Martijn Brakke)

ASWH: Bryan Janssen (80. Stefan Kok); Clarence Bijl, Henrico Drost, Gilmaro van de Werp, Ellas Meijer (69. Luuk Admiraal); Jesper van den Bosch (80. Joost van Eck), Koen Wesdorp, Fabian Korporaal; Sam van de Kreeke (69. Lester Pires), Daniël Wissel, Ismail Yildirim

Mikki


 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft