ASWH
Waarschuwing!
25 oktober, 2020
Gerrit 38
Gisteren, zaterdag 24 oktober was het de tweede voetballoze voetbalweekeinde voor de amateurvoetballers. De verplichte corona-pauze schetst het beeld van verlaten sportparken die er op deze mistige en troosteloze zaterdagmorgen verlaten bij liggen. De meeste voetbalclubs in de regio proberen nog wel onderlinge trainings wedstrijdjes te organiseren voor de jeugd O13 jaar maar, dit is meer bezigheidstherapie dan dat het om het echie gaat. Voetballers van 18 jaar en ouder proberen op 1,5 meter afstand van elkaar nieuwe trainingsoefeningen uit die op een normale training nog nooit zijn voorgekomen. "Elk nadeel heeft ook weer zijn voordeel", zei onze grootste voetballer aller tijden (Cruijff) ooit eens.

Ook bij ASWH probeert men de jeugd trainingswedstrijdjes aan te houden. Een aantal  vrijwilligers zijn op zaterdagmorgen al vroeg op het sportpark om wedstrijdjes te organiseren. Toezicht is er ook, publiek is niet toegestaan dus ongewenste kijkers worden vriendelijk verzocht naar huis te gaan. 
Vorige week zaterdagmorgen kwamen een paar BOA'S (Buitengewone Opsporings Ambtenaar) eens kijken of ASWH zich wel hield aan de afgekondigde maatregelen. Geen kijkers op het veld, kleedkamers en kantine op slot. Geen probleem dachten onze mensen, maar dit bleek een voorbarige gedachte. Op het parkeerterrein stonden wat achtergebleven ouders die hun kinderen naar de het voetballen hadden gebracht. Over de heg stonden deze mensen, vanaf het parkeerterrein, op veld 2 te kijken naar de verrichtingen van hun kroost. Dit was niet naar de zin van de BOA's en die sommeerden de ASWH vrijwilligers deze mensen weg te sturen. Op de vraag waarom?, werd als antwoord gegeven, "omdat dit parkeerterrein onder verantwoordelijkheid/toezicht valt van ASWH"!!

Het parkeerterrein op sportpark Schildman behoort tot de openbare weg omdat het niet afsluitbaar is. Er wordt geparkeerd door alle verenigingen die gebruik maken van het sportpark. Ook bewoners uit de omgeving en het winkelende publiek maken er gebruik van.
Navraag bij de gemeente leerde ons dat ASWH inderdaad veranwoordelijk is voor wat er plaatsvindt op deze 'openbare weg'. Het bestuur is hier volkomen door verrast. Afgelopen week werd het bestuur dan ook onaangenaam verrast door een brief van de veiligheidsregio waarin ASWH een waarschuwing kreeg aangemeten.
Dit is voor het bestuur een reden om eens haarfijn uit te zoeken in hoeverre ook de overige verenigingen hiervoor, die ook gebruik maken van dit parkeerterrein, verantwoordelijk zijn? Ook heeft voorzitter John Middendorp aan de voorzitter van de veiligheidsregio schriftelijke vragen gesteld.

Zo zie je maar weer dat het corona-virus ook weer nieuwe feiten oproept waarmee je als club door verrast kunt worden.

Door Gerrit Scheurwater
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft