ASWH
John Middendorp: “Ik ben trots op onze trouwe leden”
30 november, 2020
John Middendorp 8
Door de noodmaatregelen naar aanleiding van het coronavirus is het leven van ons allen aardig op zijn kop gezet. Helaas is na een periode van behoorlijke dalingen van het aantal wekelijkse besmettingen deze trend afgezwakt, waardoor de gehoopte versoepelingen in december waarschijnlijk op zich laten wachten.
Weliswaar is er licht aan het eind van de tunnel, want het ziet er naar uit dat binnen niet al te lange tijd een vaccin beschikbaar is, maar dan nog zal het wel even duren voordat het virus verdwenen is.

Het zal u niet verbazen dat ook onze vereniging aardig is geraakt door alle maatregelen. Geen inkomsten uit belangrijke inkomstenbronnen zoals kantine en recettes, maar wel gewoon doorlopende kosten. Door tijdig ingrijpen heeft het bestuur behoorlijk in de kosten kunnen snoeien en maken we gebruik van alle financiële tegemoetkomingen die de Overheid ons biedt. Niettemin zullen we dit seizoen eindigen met een fors verlies. Hoe hoog dit verlies zal zijn is mede afhankelijk van wanneer wij weer mogen gaan voetballen.

Ik ben trots op de trouwe leden die we hebben. Door middel van het betalen van hun contributie houden zij de vereniging staande. De contributiebetaling verloopt zelfs vlotter dan in vorige jaren, hetgeen ons in staat stelt aan onze lopende financiële verplichtingen te voldoen. Dank daarvoor.

U heeft wellicht via de media vernomen, dat de KNVB een plan B heeft gelanceerd waarin wordt uitgegaan dat de competitie op 23 januari 2021 wordt hervat. In welke vorm wordt door de KNVB begin december bekend gemaakt op basis van de voorkeuren van  clubs uit de 2e divisie, 3e divisie en hoofdklasse. Zij hebben hiervoor door de KNVB 3 opties voorgelegd gekregen:
  1. Uitspelen van de competitie zoals gestart in september j.l.
  2. Spelen van de 2e helft van de competitie.
  3. De 18 clubs, op basis van reisafstanden, opdelen in 2 poules van 9 clubs. Er worden zowel thuis als uitwedstrijden gespeelt. De bovenste van elke poule spelen om het landskampioenschap en de 2 ondersten van elke poule spelen tegen elkaar voor degradatie.
Bij optie 1 zullen er ook wat wedstrijden doordeweeks moeten plaatsvinden.  De KNVB is weliswaar akkoord gegaan met verlenging van de speelkalender tot eind juni, maar de competitie moet dan wel van start gaan op 23 januari en er moeten dan geen afgelastingen plaatsvinden, want ook deze afgelaste wedstrijden zullen doordeweeks ingehaald moeten worden. Om die reden en om reden dat de huidige situatie het onzeker maakt of er wel op 23 januari gestart kan worden, vinden wij optie 1 niet realistisch.
Bij zowel optie 2 als 3 vervallen de tot heden behaalde resultaten. ASWH heeft, mede in overleg met de technische staf gekozen voor optie 3. Er is echter nog een 4e optie door ons aan de KNVB doorgegeven, welke wel recht doet aan de reeds behaalde resultaten n.l. het uitspelen van de 1e helft van de competitie (uiteraard met behoudt van reeds behaalde resultaten) en daarna opsplitsen in 2 poules van de bovenste en onderste 9 clubs, die spelen om resp kampioenschap en degradatie. In iedere poule speelt men 1x tegen elkaar. In dit geval spelen we nog 19 wedstrijden i.p.v. 28 als wij de hele competitie zouden uitspelen.

Volgens de licentie-eisen van de KNVB moeten onze financiële cijfers en begroting 2020/2021 uiterlijk 15 januari in hun bezit zijn. Deze cijfers moeten uiteraard goedgekeurd zijn door de Algemene Ledenvergadering.
Daar momenteel geen grote groepen mensen bij elkaar in een ruimte mogen zijn zal de ALV digitaal worden gehouden. Wel zijn we aan het bekijken of we een kleine groep leden, die digitaal niet kunnen, de ALV fysiek kunnen laten bijwonen. U zult een dezer dagen hierover nader geïnformeerd worden.

Wij zullen om dezelfde reden dit keer geen Nieuwjaarsreceptie kunnen houden. De jubilarissen zullen helaas even moeten wachten voordat zij in het zonnetje gezet kunnen worden. Wij hopen daarvoor in de loop van 2021 een geschikt moment te kunnen vinden.

John Middendorp
Voorzitter
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft