ASWH
Stichting Leergeld
5 januari, 2021
In deze verwarrende moeilijke tijd waarin mensen hun baan verliezen en mogelijk in financiële problemen geraken zou het zo maar kunnen gebeuren dat het lidmaatschapsgeld van de kinderen, die lid zijn van een vereniging, te zwaar op het huishoudbudget drukken. Zo zwaar zelfs dat men genoodzaakt zou zijn het lidmaatschap van de kinderen bij de vereniging op te zeggen. In zo’n geval kan men een beroep doen op de Stichting Leergeld voor financiele ondersteuning voor o.a. contributie.

Wat is Stichting Leergeld?
Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! Leergeld heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Kinderen kunnen door Leergeld bijvoorbeeld meegaan op schoolreis, lid worden van een vereniging of een cultureel uitje plannen. Daarnaast kunnen wij bijvoorbeeld helpen bij een aanschaf van een fiets of zwemlessen regelen als een kind die nodig heeft. Allemaal normale levensbehoeften, waardoor kinderen zich kunnen ontplooien, ontwikkelen en meetellen.

Welke kinderen komen in aanmerking?
Leergeld zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar uit gezinnen met beperkte inkomsten, die vanwege deze financiële situatie niet mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes.

Criteria om bij Leergeld in aanmerking te komen
Aanvragers (ouders/ verzorgers) moeten woonachtig zijn binnen de Drechtsteden. Dit zijn de volgende gemeentes: Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld, Heerjansdam, H.I. Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.
  • Het kind moet in de leeftijd 4 t/m 17 jaar oud zijn.
  • Het kind moet bij de aanvrager inwonend zijn.
  • Aanvrager mag niet meer verdienen dan 140% van het wettelijk sociaal minimum (WSM), mits de aanvrager een Schuldsaneringstraject doorloopt.
  • Als een gezin in budgetbeheer zit met te hoge inkomsten, dan komt het gezin niet in aanmerking bij Stichting Leergeld.
  • Wat kan ik aanvragen?
De aanvragen bij Stichting Leergeld worden in drie categorieën verdeeld; onderwijs, sport en cultuur. Hieronder kunt u per categorie terugvinden wat u kunt aanvragen en welke regels hieraan verbonden zijn.

Sportkosten en recreatieve activiteiten
U kunt kiezen uit de onderstaande mogelijkheden:
  • Contributie met bijbehorend betaalbewijs/factuur
  • Sportbenodigdheden (Het maximale bedrag is leeftijd gerelateerd)
  • Kamp met bijbehorend betaalbewijs/factuur
Ga voor meer in formatie naar de website www.leergelddrechtsteden.nl
Als er ouders/verzorgers zijn die denken in aanmerking te kunnen komen vult dan het aanvraagformulier dat ook op deze website vermeldt staat.

De Redactie
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft