ASWH
ASWH vergeet haar 75+ leden niet
6 februari, 2021
In deze barre tijden waarin het coronavirus nog steeds rondwaart heeft elke generatie hun eigen problemen tijdens deze coronacrisis. Veelvuldig wordt gesproken over onze jeugd die hun vrijheden in moeten leveren tijdens de lockdown en de avondklok. Terecht, het is ook geen sinecure om niet naar school te kunnen. Een avondje stappen met vrienden/vriendinnen is eveneens uitgesloten. Kortom, onze jeugd moet veel inleveren en dat gaat niet altijd even gemakkelijk.
Maar ook onze oudere generatie gaat deze moeilijke tijd niet in de kouwe kleren zitten. Ook zij zitten thuis. Zij komen hooguit buiten om boodschappen te doen of om een stukje te wandelen.
Voor de besturen van ASWH en de supportersclub was dit een reden om de leden van 75 jaar en ouder een hart onder de riem te steken door hen te verrassen met een attentie en om hun te laten weten dat zij niet worden vergeten.

Vandaag, op 6 februari, zijn acht leden van het 8e elftal en een aantal leden van de Businessclub op pad geweest om elk lid van 75 jaar en ouder een fruitbak aan te bieden plus een begeleidende brief, namens het bestuur, van voorzitter John Middendorp. Zij moesten maar liefst op 43 adressen aanbellen. En met succes gezien de warme reacties die zij aan de deur kregen. Dat deze actie enorm op prijs is gesteld blijkt uit de persoonlijke reacties die ik na een rondje bellen bij zes onderstaande 75-plussers optekende. 

Arie Kanters 2 Bram De Bakker 1 Bas Hoogendoorn 2
Arie Kanters (79) oud-1e elftalspeler: “Geweldig dat ASWH dit doet. Het is een hart onder de riem voor onze oudere leden die het toch ook niet gemakkelijk hebben. Zelf doe ik niet zo veel. Gelukkig heb ik mijn vogels. Dagelijks heb ik daarvan mijn afleiding. Maar verder kom ik vrijwel nergens. Natuurlijk mis ik de wedstrijden van het 1e elftal en je collega supporters. Maar eerlijk gezegd mis ik zeker ook de derde helft. Maar ASWH leeft nog, dat is wel duidelijk uit deze actie gebleken. Ik wil het bestuur en de supportersclub dan ook hartelijk bedanken voor deze mooie fruitbak.”Bram de Bakker (78) oud-1e elftalspeler: “Een ontzettend hartelijk gebaar van de vereniging. Wat een verrassing en nog een gezonde ook. Zo zie je maar weer hoe sociaal maatschappelijk bewogen de vereniging ASWH is. Meeleven met haar leden staat hoog in het vaandel van de club. Met mijn gezondheid en die van mijn vrouw gaat het gelukkig goed. Toch maakt het je verdrietig wanneer je mensen om je heen ziet wegvallen. Ik mis ASWH vooral op zaterdagmiddag als het 1e elftal thuis speelt. Langs de lijn is het een sociaal platform en dat is er nu niet.”Bas Hoogendoorn (76) oud-1e elftalspeler: ‘Stom verbaasd, verrast maar heel leuk dat ASWH deze aandacht aan haar oudere leden schenkt. Het leven is momenteel toch al niet zo opwindend en vrolijk. Omdat je weinig contact hebt mis je zomaar mensen die onverwacht overlijden. Zoals Jaap van de Berg een trouwe ASWH-supporter. Daarom doet deze aandacht van ASWH je zo goed. Verder vermaak ik mij met lezen en met video werk. We moeten nog geduld hebben voor we weer langs de lijn kunnen staan.”
Flip Schmidt 6 Floor Vd Wulp 2 Joost Visser 2

Philip Schmidt
(84) oud-bestuurslid en -voorzitter supportersclub: "Het was voor mij en mijn vrouw Toni meer dan een prettige verrassing. Een prachtige fruitbak en ook nog gezond. Gelukkig vermaak ik mij nog wel, lees veel op de computer en ben nog druk met het overdragen van het penningmeesterschap van de Senioren Soos Zwijndrecht. Want daar stop ik mee. Toevallig heb ik vandaag een brief gehad voor het vaccineren. Dus nu maar hopen dat het snel weer de goede kant op gaat.”Floor van der Wulp (77) oud 1e elftal speler: “Ik zag een paar mensen van ASWH aankomen met een fruitbak, dus dacht ik die komen vragen of ik die wil kopen. Met de portemonnee in de hand ging ik naar de deur. Maar de verrassing was dat ik die fruitbak van ASWH kreeg aangeboden. Ik vind dit gebaar geweldig en dat doet je zo goed in deze moeilijke tijd. Ik kan mijn dagen goed doorkomen, ik heb genoeg te doen. Maar ja, ik hoop toch op betere tijden zonder dat virus.”Joost Visser (79) oud bestuurslid: “Samen met mijn vrouw was ik blij verrast en wij waarderen deze geste van ASWH door ons deze fruitbak aan te bieden. We leven toch min of meer geïsoleerd, je kunt nergens naar toe en je contacten zijn tot het minimum beperkt. Ik wandel twee keer per week met mijn zoon. De ene keer, om in voetbaltermen te spreken, thuis in Ambacht en een andere keer uit in Zwijndrecht. Deze actie doet je goed, bedankt ASWH voor dit gebaar.”Door Gerrit Scheurwater 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft