ASWH
De KNVB lanceert plan O23 competitie voor B-categorie
11 februari, 2021
Vanaf het seizoen 2021/22 kunnen verenigingen deelnemen aan een Onder 23 competitie. Het gaat hierbij met name om spelers die voetballen in de B-categorie en de overstap moeten maken naar het seniorenvoetbal. Een overgroot aantal amateurclubs zijn voorstander van een Onder 23 competitie in de B-categorie.

Het is voor jonge spelers (18 - 22 jaar) leuker is om met leeftijdsgenoten te blijven voetballen. Dit was voorheen niet het geval, omdat junioren na de O19 direct door gingen naar de senioren. Met de nieuwe O23-competitieopzet wordt het voor clubs gemakkelijker om junioren te begeleiden in hun overgang naar de senioren.

Feiten op een rijtje
  • Er is geen promotie-/degradatieregeling in de O23-competitie voor de B-categorie.
  • De O23 competitie start in september 2021.
  • Op dit moment is deze competitie alleen voor jongens of voor meiden die onderdeel zijn van een gemengd team.
  • Mits er voldoende animo is wordt er ook een bekercompetitie georganiseerd.
  • De competitie wordt gespeeld op de zaterdag. 
  • Spelers geboren op of na 1 januari 1999 mogen meespelen in de O23-competitie. Spelers mogen meespelen in de O23-competitie en vanaf het moment dat zij de leeftijd van 15 jaar bereiken.
  • In de leeftijdscategorie O23 (B-categorie) zijn maximaal drie dispensatiespelers per team toegestaan. Een dispensatiespeler mag maar één jaar ouder zijn (geboren op of na 1 januari 1998).
Het bestuur van ASWH is groot voorstander van deze competitie. Maar alvorens voor deze competitie in te schrijven zullen alle jeugdspelers worden gepolst die op de nominatie staan over te gaan naar de senioren. Uitgesloten zijn de spelers die tot de A-categorie behoren.

In nauw overleg met de verantwoordelijke jeugdcoördinator wordt binnenkort naar de in aanmerking komende spelers actie ondernomen.

Het bestuur
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft