• ASWH snakt al weken naar een positief resultaat in de competitie. Helaas bleef de ommekeer ook vanmiddag uit. De Ambachters verloren op sportpark Schildman van Rijnsburgse Boys (1-2), waardoor de puntloze reeks dus opnieuw verlengd werd. De wedstrijd begon nog prima voor de ploeg van trainer Rogier Veenstra. Binnen het kwartier had ASWH een voorsprong te pakken.

 • Helaas kwam Rijnsburgse Boys halverwege de eerste helft op gelijke hoogte, waarna de bezoekers na de onderbreking zelfs de leiding namen. In de slotfase kwam ASWH nog één keer heel erg dicht in de buurt van een punt, maar het mocht niet zo zijn. Daardoor blijven de Ambachters voorlaatste op de ranglijst.

  Trainer Rogier Veenstra had zijn elftal ten opzichte van vorige week op één plaats gewijzigd. Ismail Yildirim keerde terug in de basis op een offensieve positie, waardoor Nick Slotboom buiten het team viel. De in Werkendam geblesseerd uitgevallen Josimar Lima en Kenny Anderson waren voldoende hersteld om gewoon te kunnen spelen. In de wedstrijdselectie ontbraken nog altijd de al langer geblesseerde spelers Jesper van den Bosch, Mels van Driel, Lucas van Oeveren, Mitchel Louwerens en Vince van Dongen.

 • De start oogde veelbelovend voor ASWH. De Ambachters begonnen met veel energie en zorgden ook voor het eerste dreigende moment. Na een cornervariant kon Koen Wesdorp vrij uithalen. De inzet van de middenvelder was echter niet hard genoeg en werd onderweg gekraakt door een verdediger, zodat een nieuwe hoekschop de enige beloning vormde. Wesdorp was even later wel de aangever bij de openingstreffer. ASWH kreeg een vrije trap, zodat de luchtmacht mee naar voren trok. Wesdorp bracht de bal voor het doel van Rijnsburgse Boys. Doelman Bradly van der Meer, ook nog bekend van zijn tijd bij Capelle, kwam ver uit en verkeek zich daarbij duidelijk. Hij miste de bal, waarna Sam van de Kreeke raak kopte. Clubtopscorer 'Samba Sam' sloeg dus opnieuw toe en zette ASWH op 1-0!

  Een tussenstand die op dat moment zeker niet onterecht was, want ASWH kwam in de openingsfase beter voor de dag dan de bezoekers. De Ambachters deelden nog wat speldenprikjes uit, maar de kopkans die Lars Bosscha na een nieuwe vrije trap kreeg, was net te lastig voor de aanvoerder. Ook zat het niet mee toen Koen Wesdorp een slimme steekbal gaf op Clarence Bijl. De rechtsback kreeg de bal net niet lekker mee, anders was hij alleen voor de doelman verschenen. Halverwege was er dus nog niet veel aan de hand voor ASWH, tot de gasten een vrije trap kregen. De defensie zorgde in eerste instantie voor opruiming, maar de aanval liep door en uiteindelijk kon de vrijstaande Masies Artien de gelijkmaker in het doel werken.

  Een tegenvaller voor ASWH en ook wel een kantelpunt, want vanaf dat moment werd Rijnsburgse Boys dreigender. Michel Franken was echter op zijn post bij een kopbal van Furhgill Zeldenrust en de bedrijvige spits Dani van der Moot mikte twee keer naast. Zeker bij die tweede kans kwam ASWH goed weg. Zelf stelden de Ambachters er alleen nog een vrije trap tegenover, die door Sam van de Kreeke over het doel werd gemikt. Dat had anders kunnen zijn als scheidsrechter Rozendal in de extra tijd wel naar de stip had durven wijzen. Na een vrije trap van Koen Wesdorp werd Lars Bosscha namelijk overduidelijk vastgehouden, maar de leidsman verklaarde het niet te hebben gezien. Pech voor ASWH dus, al was de 1-1 ruststand geen onlogische afspiegeling van het spelbeeld uit de eerste helft.

  Na rust verscheen Lester Pires binnen de lijnen als extra aanvaller. Hij verving Fabian Korporaal. Een teken dat ASWH iets wilde forceren in de hoop op een broodnodige driepunter. De uitvoering van dat plan kwam echter niet van de grond, want in het eerste kwartier na rust deelden de gasten de lakens uit. Al snel kreeg Joël Tillema een levensgrote kans, maar met een puike redding voorkwam Michel Franken een achterstand. De goalie stompte even later ook een inzet van Dani van der Moot uit het doel. Net toen de Rijnsburgse storm even leek te gaan liggen, ging het toch nog mis voor ASWH. Na een voorzet van de rechterkant kon Michel Franken de poging van Van der Moot nog keren, maar in de rebound was Furhgill Zeldenrust alerter dan de defensie en dus tikte de oud-speler van onder meer RVVH en Zwaluwen de 1-2 binnen.

  ASWH moest dus opnieuw in de achtervolging. Het voetballende gedeelte kwam echter minder goed uit de verf dan in de afgelopen weken, waardoor er niet veel kansen werden gecreëerd. Een poging ruim voorlangs van Lester Pires was lange tijd de gevaarlijkste actie van de Ambachters. Met een dubbele wissel, waarbij Abderrahim Loukili en Kenny Anderson in het veld kwamen, hoopte Veenstra de ploeg nog van een aanvallende impuls te voorzien. In die fase kwam ASWH ook heel erg dicht in de buurt van de gelijkmaker. Lester Pires zette de turbo aan op links en bracht de bal voor het doel, waar Ismail Yildirim alleen nog binnen hoefde te tikken. De Dordtenaar raakte de bal met zijn mindere rechtervoet echter volledig verkeerd, waardoor deze enorme kans helaas verloren ging.

  Rijnsburgse Boys zocht toen al een tijdje naar de ruimte om in de omschakeling de wedstrijd te beslissen. Er kwam nog een snelle aanvaller binnen de lijnen bij de bezoekers. De counters waren echter niet erg gevaarlijk, zodat ASWH in de wedstrijd bleef. Centrale verdediger Josimar Lima meldde zich ook voorin, waarna de Ambachters op basis van opportunisme naar de bevrijdende goal zochten. Ondanks de ruim bemeten extra tijd slaagde dit plan niet. De bezoekers konden telkens voor opruiming zorgen, waarna de bal ook niet goed viel voor ASWH.

  Daardoor stond de ploeg na afloop voor de vierde week op een rij met lege handen. Uiteraard een enorme domper, omdat opnieuw het idee overheerste dat de nederlaag niet nodig was geweest. Gelukkig viel de schade op het eerste oog mee, want de concurrentie onderin verloor eveneens, al moet TEC morgenmiddag nog voetballen. De achterstand is dus nog steeds te overzien, maar ASWH heeft dan zelf wel punten nodig om in te kunnen lopen. Volgende week wacht een nieuwe kans, opnieuw in een thuiswedstrijd. Het in de top van de ranglijst geklasseerde HHC Hardenberg is dan voor het eerst te gast op sportpark Schildman. Een zware opponent, maar dat is eigenlijk wekelijks het geval. Ook die uitdaging zal ASWH dus gewoon weer aan gaan, hopelijk met meer succes dan de maand november heeft gebracht.

  ASWH - Rijnsburgse Boys 1-2 (1-1)
  13. 1-0 Sam van de Kreeke 24. 1-1 Masies Artien 61. 1-2 Furhgill Zeldenrust
  Scheidsrechter: Jesse Rozendal

  ASWH: Michel Franken; Clarence Bijl, Josimar Lima, Gilmaro van de Werp, David Almeida; Kenny Anderson (76. Nick Slotboom), Fabian Korporaal (46. Lester Pires), Koen Wesdorp, Lars Bosscha (76. Abderrahim Loukili), Ismail Yildirim; Sam van de Kreeke

  Rijnsburgse Boys: Bradly van der Meer; Bert Koomen, Masies Artien, Roderick Gielisse, Jordy Strooker; Joël Tillema, Bram Ros, Jeroen Spruijt (89. Marc Magan); Anthony van Dongen (71. Jaïro Schet), Dani van der Moot, Furhgill Zeldenrust

  Mikki

  Een fotoreportage van dit duel is te zien op www.phsfoto.nl en de Facebook-pagina van Dik Schumacher. In de loop van de avond zullen op de gebruikelijke plek ook de samenvatting en de interviews van Fox worden gepubliceerd.

  De foto's bij dit artikel zijn van PRO SHOTS / Dennis Wielders en PHSFOTO / Philip Schmidt.