• Ook Sam van Veen stroomt door naar selectie eerste elftal

  • Zoals bekend wil ASWH in de selectie voor het seizoen 2023/24 ruimte bieden aan talentvolle spelers uit de eigen gelederen. De vierde speler die vanuit ASWH onder 23 doorschuift is Sam van Veen. De technische commissie is met de middenvelder overeengekomen dat hij de stap naar het eerste elftal maakt.

    De selectieplek voor Van Veen tekende zich dit seizoen al aan, want de 18-jarige middenvelder speelde al mee in oefenwedstrijden en duels om de Fidus Cup. Bovendien zat hij al eens op de bank bij competitieduels van ASWH 1. Van Veen, bezig aan zijn eerste jaar bij onze vereniging, kwam eerder uit voor sv Meerkerk en de jeugdopleiding van FC Dordrecht. Hij besloot in de voorbereiding op het huidige seizoen over te stappen naar ASWH. ,,Ik wilde sowieso eerst mijn school goed afronden. Vervolgens kwam ASWH met een prima plan, waarin ik mij kon doorontwikkelen. Daarom koos ik ervoor om naar ASWH te komen en dat bevalt goed. Het is een erg gezellige club met allemaal aardige mensen", zegt hij.

    Van Veen, die zichzelf omschrijft als een actieve, multifunctionele en atletische speler met een goede techniek, werd al snel een waardevolle kracht in het sterke ASWH onder 23. Hij is enthousiast over het voetballen in dit team. ,,We spelen in een goede competitie, dus het is een prima tussenstap naar het seniorenvoetbal. Al heb ik ook gemerkt dat dit echt nog wel anders is, een nog beter niveau. Daarom wil ik mijzelf komend seizoen in eerste instantie persoonlijk ontwikkelen. Hopelijk gaan we met het team meer wedstrijden winnen. De supporters mogen in elk geval verwachten dat ik altijd 100 procent geef", blikt hij vast vooruit.

    Wij wensen Sam veel succes en plezier bij het eerste elftal, maar uiteraard ook nog in de komende periode met ASWH onder 23!

    de Redactie