• Tiental ASWH verliest nipt bij De Treffers

  25 sep 2021
 • ASWH is er vanavond helaas niet in geslaagd om een resultaat te behalen bij De Treffers. In Groesbeek waren de gastheren nipt te sterk voor de ploeg van trainer Rogier Veenstra (1-0). De Ambachters speelden bijna een uur met een man minder, nadat Peter Verhoeve een rode kaart had ontvangen wegens het neerleggen van een doorgebroken speler. In ondertal toonde ASWH veel strijdlust, maar een rake vrije trap bracht De Treffers kort na rust op voorsprong. Het lukte ASWH, dat loerde en hoopte op dat ene kansje dat altijd komt, jammer genoeg niet meer om nog langszij te komen. Daardoor blijven de Ambachters onderin de Jack's League hangen.

  De trainer koos voor de ontmoeting met de historische zondagamateurgrootmacht voor vrijwel dezelfde spelers die midweeks speelden in de gewonnen bekerwedstrijd tegen Quick. Alleen onder de lat voerde Veenstra een wijziging door. Bryan Janssen keerde weer terug in de basis. In de wedstrijdselectie ontbraken de nog altijd met een blessure kampende Clarence Bijl en Sam van de Kreeke, terwijl ook Diego Snepvangers op het laatste moment moest afhaken. Hij kreeg een lichte terugslag na zijn invalbeurt van dinsdag en dus werd er geen risico genomen. Linksback Lucas Leverland Murillo, weer in genade aangenomen na een stage in Griekenland, zat eveneens nog niet bij de selectie. Hij speelde met ASWH onder 23.

  De openingsfase was duidelijk voor De Treffers, dat furieus begon op het eigen natuurgrasveld. Al binnen drie minuten ontstonden er twee dreigende situaties. De eerste keer zorgde Henrico Drost na een voorzet echter op tijd voor opruiming, bij de tweede kans mocht ASWH niet klagen dat Gavin Vlijter het doel te hoog zocht. De snelle vleugelspeler verscheen namelijk alleen voor Bryan Janssen en had de openingstreffer op de schoen. Even later werd de doelman van ASWH bijna slachtoffer van een polletje, maar gelukkig stuitte de bal naast de voor de Ambachters juiste kant van de paal. In die fase was De Treffers de betere ploeg. De gastheren hadden meer balbezit en drongen ASWH terug. Veel verder dan een schot van Joost van Eck vanaf de rand van het strafschopgebied kwamen de Ambachters zelf in aanvallend opzicht niet. Die poging eindigde in de handen van de doelman. De thuisploeg zorgde nog een keer voor gevaar na een voorzet vanaf de rechterkant, die door Teije ten Den over werd geschoten.

  Even na het half uur kreeg ASWH na een goede counter echter plots een grote kans om tegen de verhouding in op voorsprong te komen. De jarige Daniël Wissel ontsnapte over de rechterflank en gaf een voorzet op de opgestoomde rechtsback Jay Brand. Helaas kreeg de Dordtenaar zijn voet niet goed tegen de bal en dus bleef een verrassende openingsgoal uit. Kort daarna volgde een cruciaal moment in de wedstrijd. De Treffers brak uit, waarbij spits Jordy Thomassen werd gelanceerd. Het had er alle schijn van dat er in deze aanval sprake was van buitenspel, maar de grensrechter zag dit anders. Daarom liet scheidsrechter De Bruijn doorspelen. Peter Verhoeve trok aan de noodrem om Thomassen de vrije doortocht richting het doel te beletten en dat kwam hem op een rode kaart te staan.

  Ondanks de Ambachtse protesten kwamen grens- en scheidsrechter niet terug op hun beslissing, zodat ASWH twaalf minuten voor rust met tien man verder moest. Uiteraard probeerde De Treffers de overtalsituatie meteen uit te buiten, maar daar wenste met name Bryan Janssen niet aan mee te werken. Met goede reddingen op schoten van Brian Campman en Jordy Thomassen hield Janssen zijn doel schoon. Trainer Rogier Veenstra had tussendoor al reparatiewerkzaamheden uitgevoerd in de vorm van een wissel. Yaël Eisden kwam in het veld voor de offensiever ingestelde Joost van Eck. Eisden nam plaats op het middenveld, waardoor Levi Bouwense terugschoof naar het hart van de defensie. De tien Ambachters moesten het dus hebben van een goede organisatie en daarmee lukte het om ongeschonden de rust te halen.

 • Luuk Admiraal glipt langs De Treffers-verdediger Robin Janssen (foto: PRO SHOTS / Erich Snijder)

  Bij de start van de tweede helft verscheen er nog een nieuw gezicht aan de aftrap. Gezien de verwachting dat ASWH verder achteruit zou worden gedrukt en het dus moest hebben van de omschakeling, koos Veenstra ervoor om de snelle Lester Pires te brengen voor Daniël Wissel. Bijna kende Pires een gouden entree, toen ASWH bij een vroege hoekschop een variant uit de hoge hoed toverde. Die lukte, alleen de afronding door Pires was niet succesvol. Zijn schot eindigde naast het doel van de gastheren. Enkele minuten later was het aan de overzijde wel raak. Uit een makkelijk gegeven vrije trap schoot Brian Campman de bal fraai achter de kansloze Bryan Janssen. Daardoor werd ASWH al vlot in de achtervolging gedwongen.

  Het moet gezegd dat de Ambachters zich niet gewonnen gaven. Ondanks de moeilijke uitgangspositie bleef de ploeg loeren op mogelijkheden om toch tot een verrassende tegenstoot te komen. Het hielp daarbij niet meteen mee dat scheidsrechter De Bruijn in die fase het spoor licht bijster leek. De leidsman deelde enkele gele kaarten uit, maar bracht vriend en vijand in verwarring met onduidelijke beslissingen. Gelukkig legden de ploegen de focus vooral op het voetbal. Er gebeurde namelijk nog genoeg, waarbij De Treffers uiteraard meer in de aanval was. Toch waren de Groesbekers niet al te zeer in staat om de goed georganiseerde verdediging van ASWH uiteen te spelen, waardoor het gevaar vooral van schoten van afstand kwam.

  Daarom mocht ASWH blijven hopen dat er nog iets te halen viel. Even leek Luuk Admiraal al op weg naar iets moois, maar zijn avontuur strandde in het strafschopgebied van De Treffers. De jonge Ambachter ging onderuit, te licht voor een strafschop vond De Bruijn, en dus ging het spel verder. De thuisploeg liet nog altijd na om de wedstrijd op slot te gooien en dat had zeker met het verdedigen van ASWH te maken. De Ambachters gaven weinig weg, al ontstond er wel gevaar uit een strakke voorzet die door niemand werd aangeraakt. Diep in de toegevoegde tijd kreeg ASWH nog één hoekschop. Zelfs doelman Bryan Janssen meldde zich daarbij in het strafschopgebied. Er kwam nog wel een kans uit, maar de kopbal van Gilmaro van de Werp was helaas niet krachtig genoeg en kon door de doelman worden gepakt.

  Geen stiekeme gelijkmaker en wonderlijke ontsnapping dus. De tien Ambachters moesten het hoofd buigen. Op basis van de hele wedstrijd niet onterecht, maar vanzelfsprekend was het jammer dat de getoonde strijdlust niet werd beloond met een punt. Door dit resultaat blijft ASWH voorlaatste en is de ploeg nog steeds op zoek naar de eerste zege. Als de goede punten van vandaag worden meegenomen, met name in verdedigend opzicht, moet die driepunter toch echt spoedig volgen. Mogelijk komende zaterdag al, als ASWH thuis mag spelen tegen Spakenburg. Komende dinsdag wordt echter eerst nog in Naaldwijk geoefend tegen Westlandia.

  De Treffers - ASWH 1-0 (0-0)

  50. 1-0 Brian Campman

  Scheidsrechter: Mike de Bruijn

  De Treffers: Jordy Rondeel; Tjeu Langeveld, Robin Janssen (82. Gino van den Berg), Bryan Sirvania, Dennis Hettinga; Gavin Vlijter (70. Coen Maertzdorf), Ricardo Ippel (90+3. David Janssen), Brian Campman, Bram Zwanen (83. Leroy George); Jordy Thomassen, Teije ten Den

  ASWH: Bryan Janssen; Jay Brand, Henrico Drost, Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch, Levi Bouwense, Fabian Korporaal; Joost van Eck (38. Yaël Eisden), Daniël Wissel (46. Lester Pires), Luuk Admiraal

  Mikki

  Zie www.phsfoto.nl voor foto's van deze wedstrijd.

  De samenvatting door Eyecons is weer te zien onder het kopje 'Samenvattingen' in het menu ASWH 1.