• Toernooien voor ASWH JO9-3

 • Met de voorbereiding op het volgende seizoen in het verschiet, hebben de jongens van team ASWH JO9-3 zich prima door een serie van 5 toernooien heen gewerkt.

  De toernooienreeks begon op 1 juni met de Michiel Kramer Cup op sportpark Faas Wilkes van XerxesDZB. Hoewel het pittige wedstrijden waren en ondanks de hitte heeft het team op dit toernooi een verdienstelijke eerste prijs weten te behalen en mochten de kampioenen een mooie beker in ontvangst nemen van Michiel Kramer himself.

  Het volgende toernooi was de Coen Moulijn Cup dat gespeeld werd op FC IJsselmonde. Het toernooi begon met een mooie vlaggenparade waar de ASWH-pupillen met trots de ASWH-vlag het veld op mochten dragen. Was er bij XerxesDZB de week ervoor nog enorme hitte; tijdens dit toernooi kwam het werkelijk met bakken tegelijk uit de lucht.
  Ondanks deze enorme storm werd team ASWH JO9-3 eerste in de poule van teams en dus poulewinnaar. Maar in de daaropvolgende 8ste finales waren onze pupillen moe gestreden en bleek Sparta te sterk voor de toppers.

  Een derde toernooi werd gespeeld bij Groote Lindt. Na de nodige wedstrijden werd dit team, na een geweldige poule-kraker, ook eerste in dit toernooi en mochten als kampioenen vertrekken.

  Het voorlaatste toernooi waaraan het team deelnam was er één bij DVO uit Roosendaal. Na een laatste spannende poulewedstrijd die eindigde in een gelijkspel belandde ASWH op een gedeelde eerste plaats in de poule met gelijk aantal punten en identiek doelsaldo. Doordat de tegenstander meer doelpunten had gescoord miste ASWH net de finale. Ondanks de teleurstelling rechtten de ASWH-pupillen hun rug en wisten de wedstrijd om de 3e/4e plek te winnen met 5-0 en dankzij deze overwinning toch de derde plek te behalen.

  Als laatste en 5e toernooi nam ASWH JO9-3 deel aan het Marco van Basten toernooi bij UVV in Vleuten. Mede door de hitte maar zeker door het sterke deelnemersveld moesten de ASWH-boys echt aan de bak.
  ASWH JO9-3 veroverde heel knap de 2e plek na de poulewedstrijden. Door de halve finale die volgde met 2-1 te winnen, drong het team door tot de finale.
  Helaas wisten de jongens deze wedstrijd niet te winnen maar eindigden op de 2e plaats. Dit is natuurlijk een hele knappe prestatie die werd beloond met een hele mooie beker.

  Nu de laatste toernooien gespeeld waren, is het seizoen echt afgelopen. Gevuld met een trots gevoel bereidt het team zich voor op het volgende seizoen. De prijzenkast van de ASWH-pupillen is in ieder geval goed gevuld.

  Door Mark Hanou
  ASWH JO9-3