• Wim Jansen overleden

  25 jan 2022
 • Vandaag verscheen het trieste bericht dat Wim Jansen op 75-jarige leeftijd is overleden. Wim Jansen wordt gezien als een van de grootste Feyenoorders aller tijden, die als hardwerkende middenvelder naam en faam verwierf in de jaren '60 en '70, tijdens de gouden jaren van Feyenoord. Hij maakte ook deel uit van het fameuze Nederlands 11-tal dat furore maakte tijdens het WK 1974 in (West-)Duitsland, waar het de finale met 2-1 verloor van het gastland.
  Na zijn actieve voetballoopbaan was hij ook als trainer jarenlang actief, o.a. bij Feyenoord waar hij later ook nog de functie van technisch directeur vervulde.

  Ook bij ASWH was Wim Jansen geen onbekende. Zijn zoon Wim jr speelde vrijwel in alle jeugdcategorieën bij ASWH en al die jaren stonden zijn vader en moeder langs de lijn om de verrichtingen van hun zoon gade te slaan. Moeder Coby vervoerde ook jarenlang het team waarin Wim jr speelde naar uitwedstrijden. Beiden waren graag geziene gasten bij ASWH.

  Jansen was trainer bij de Schotse club Celtic tijdens het seizoen 1997-1998. Wie herinnert zich niet de wedstrijd tegen ASWH op 10 juli 1998? Een wedstrijd die Jansen had geregeld. De talrijke aanwezige Celtic-supporters lieten toen luidkeels weten dat Jansen hun held was.

  Namens het bestuur van ASWH wens ik Coby en haar kinderen heel veel sterkte toe bij het verlies van man en vader.

  Gerrit Scheurwater