UA
 • Vanmiddag presenteerde het nieuwe ASWH zich voor het eerst aan het thuispubliek. Op sportpark Schildman werd een minitoernooi gespeeld, waaraan ook Barendrecht en FC Groningen deelnamen. Er stonden drie duels van 45 minuten op het programma. De Ambachters wonnen en verloren een wedstrijd.

  In de openingswedstrijd ontmoette ASWH streekgenoot Barendrecht. De ploeg van trainer Jack van den Berg, die net als de spelers Stanley Husen en Peter de Lange terugkeerde op vertrouwd terrein. Barendrecht zorgde voor het eerste gevaar toen Tim Eekman de lat boven Michel Franken trof. De doelman maakte zijn officieuze debuut in het shirt van ASWH. Dat gold in dit duel ook voor Toby Mulder en Abderrahim Loukili. Laatstgenoemde hielp ASWH na een klein half uur aan de winst door een voorzet van zijn aanvalspartner Ismail Yildirim binnen te werken. Voor dat doelpunt waren de Ambachters al eens dreigend via diezelfde Yildirim en aanvoerder Jesper van den Bosch. Na een goede aanval over links met Lorenzo Braaf leek Clarence Bijl in de slotfase voor de 2-0 te zorgen, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel. Daardoor bleef het dus bij 1-0.

  De opstelling van ASWH in dit duel was als volgt: Michel Franken; Clarence Bijl, Gilmaro van de Werp, Toby Mulder, Lorenzo Braaf; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Nick Slotboom, Lucas van Oeveren; Ismail Yildirim, Abderrahim Loukili.


  ASWH won de eerste wedstrijd met 1-0 van Barendrecht

  Barendrecht verloor vervolgens met 1-3 van FC Groningen, dat een mix van beloften en reserves naar Hendrik-Ido-Ambacht had gestuurd. Leonel Miguel, Thijs Dallinga en Sam Schreck zetten de Groningers al binnen een kwartier op 0-3, waarna Bram de Bruin de eer van Barendrecht redde.

  In de laatste wedstrijd streden FC Groningen en ASWH dus om de toernooiwinst. Vooral in de openingsfase stichtte ASWH het nodige gevaar, maar schoten van Sam van de Kreeke leverden geen treffer op. FC Groningen toonde zich met name aanvallend behoorlijk gevaarlijk. De Duitser Sam Schreck kopte zijn team na een kwartier aan de leiding. ASWH bleef goed meespelen, dacht nog twee keer tevergeefs aan een strafschop, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen toen Mohamed El Hankouri na een vlotte aanval de tweede goal maakte. Dankzij deze 0-2 zege kroonden de noorderlingen zich tot winnaar van het toernooi. Pechvogel van de dag werd Bo Blinker. De jonge aanvaller kreeg zo ongeveer in de laatste seconde van de wedstrijd een harde charge te verwerken, waarbij hij een flinke schouderblessure opliep en naar het ziekenhuis moest. Daar is zijn schouder terug in de kom gezet, maar voorlopig zal hij uit de roulatie zijn. Veel beterschap gewenst!

  De opstelling van ASWH in dit laatste duel was als volgt: Tijs te Duits; Victor Stenzler, Menno Vooges, Aytaç Asim Metin, Gilmaro van de Werp; Nick Slotboom, Fabian Korporaal, Sam van de Kreeke, Kenny Anderson; Lester Pires, Bo Blinker


  Het treffen met FC Groningen betekende een nederlaag voor ASWH

  Al met al was het voor trainer Rogier Veenstra prettig om twintig selectiespelers minimaal 45 minuten aan het werk te kunnen zien. Komende dinsdag vervolgt ASWH de voorbereiding met een interessante oefenwedstrijd. FC Dordrecht komt dan naar sportpark Schildman.

  Mikki