UA
 • ASWH Voetbalschool

 • De ASWH Voetbalschool is dé jeugdvoetbalopleiding van vv ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht. Bovendien is de jeugdvoetbalopleiding van ASWH door de KNVB gecertificeerd als Regionale Jeugdopleiding en daarmee aan een lijst van minimale eisen voldoet zoals dit door de KNVB is opgesteld.

  Onder leiding van enthousiaste pupillencoördinatoren en trainers maken kinderen van de ASWH Voetbalschool spelenderwijs kennis met het populaire voetbalspel. Naast het scoren van doelpunten leren kinderen allerlei basistechnieken als het aannemen van een bal en het schieten met binnenkant voet. Door te trainen en het spelen van wedstrijdjes  ontwikkelen kinderen van die leeftijd hun coördinatie, balbeheersing en balgevoel; allemaal belangrijke aspecten in het voetbal.

  Bij al deze zaken staan er binnen de ASWH Voetbalschool één ding centraal: plezier! Plezier hebben in het voetballen en plezier hebben om met je team te voetballen zijn belangrijke voorwaarden waardoor kinderen zich verder kunnen ontwikkelen.

 • JO7-pupillen

  De JO7-pupillen zijn de jongste leden van ASWH en zijn van de leeftijdscategorie 4 t/m 6 jaar. Deze groep pupillen is opgesplitst in 3 groepen de Mini's, de Kabouters en de Ukkies voor respectievelijk de kinderen die het kalenderjaar 6, 5 en 4 jaar oud worden. De JO7-pupillen trainen op woensdagen van 18:00 tot 19:00 en trainen op veld 9, het natuurgrasveld achter de korfbal.

  Op zaterdagen spelen de JO7-pupillen wedstrijdjes onderling tegen elkaar. ASWH kiest ervoor om deze groep nog geen wedstrijden tegen andere verengingen te laten voetballen. Vaak zijn JO7-pupillen nog bezig met het behalen van zwemdiploma waardoor zij niet altijd aanwezig kunnen zijn.

  Bij zowel de trainingen op woensdagen als bij de wedstijdjes op zaterdag hebben deze groep voetballertjes geen aan- of afmeldplicht en is het geheel vrijblijvend. Wat we wel verlangen van deze pupillen is dat zij, na eventueel 3x te zijn komen proeftrainen, dat zich aanmelden als lid van ASWH. Aanmelden om te proeftrainen of om lid te worden kan via de web formulieren op deze website.

 • JO8- en JO9-pupillen

  Ben je 7 of 8 jaar? Dan voetbal je respectieveleijk bij de JO8- of JO9-pupillen. Deze groep traint om maandagen en woensdagen van 17:30 tot 18:30. In deze fase van de voetballoopbaan is de bal het grootste obstakel om te overwinnen en de focus bij deze leeftijd ligt op het onder controle krijgen van en beheersen van de bal. Bovendien hebben JO8- en JO9-pupillen in dit stadium nog weinig  oog voor hun medespelers. Het belangrijkste onderdeel van de oefenstof is techniektraining en is een integraal onderdeel van alle trainingen.

  Op zaterdagen spelen deze pupillen wedstrijdjes 6-tegen-6 op een kwart veld tegen andere voetbalclubs in een door de KNVB georganiseerde competitie. Tijdens deze wedstrijdjes kunnen de pupillen de getrainde oefenstof van die week in praktijk brengen.

 • JO10- en JO11-pupillen 

  De JO10 en JO11 pupillen zijn 9 en 10 jaar oud en trainen op maandagen en woensdagen van 17:30 tot 18:45. Net als bij de JO8 en JO9-pupillen is techniektraining ook hier een belangrijk onderdeel van de training zodat deze pupillen hun technische basisvaardigheden verder ontwikkelen. In deze leeftijdscategorie worden pupillen gestimuleerd de aangeleerde technische basisvaardigheden bewust gaan toepassen, leren zelf keuzes te maken in het veld en leren samenspelen met hun medespelers.

  Op zaterdagen spelen de JO10-pupillen 6-tegen-6 op een kwart veld en de JO11- pupillen voetballen 8-tegen-8 op een half veld tegen andere voetbalverenigingen.

 • Wedstrijden en competities

  De ASWH pupillenteams nemen gedurende het seizoen deel aan vier, door de KNVB georganiseerde 4-fase competities; vanaf de zomervakantie tot aan de winterstop zijn er 2 najaarscompetities en na de winterstop tot aan de zomervakantie vinden er 2 voorjaarscompetities plaats. Na iedere fase vind er een herschikking plaats en deelt de KNVB de teams opnieuw in aan de hand van de resultaten in de najaarscompetitie.

  ASWH schrijft zijn hoogste pupillenteams in principe altijd in voor de sterkste pupillenklasse, de Hoofdklasse. De opvolgende teams worden ingeschreven in lagere klasses naar ratio en sterkte. Vanwege het 4-fase model van de reguliere competities is er voro de pupillen geen bekervoetbal.

  Van de leeftijdscategorieën JO8-, JO9- en JO10-pupillen worden weliswaar wel uitslagen vast gelegd door de KNVB maar uitslagen en standen worden niet gepubliceerd. Pupillen in deze leeftijdscategorieën bevinden zich in een ontwikkelfase waarbij competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling

 • FUN! en Proeftrainen

  Naast trainingen en wedstrijden worden er voor de pupillen nog allerlei gezellige activiteiten georganiseerd als film- en discoavonden, pietentraining, Pupil van de week en de ASWH Familiedag. ASWH kent een jeugdactiviteitencommissie die altijd druk bezig is leuke activiteiten voor de jeugd te organiseren.

  Lijkt het je wat om te komen voetballen bij de ASWH Voetbalschool, meld je dan aan om 3x gratis te komen proeftrainen. Tijdens het seizoen zijn er meerdere momenten waar de pupillencoördinatoren alle aangemelde proeftrainers voor uitnodigen. Tijdens deze sessies train je mee met verschillende teams van je eigen leeftijdscategorie. De proeftrainingen zijn bestemd voor pupillen om te kijken of ze het leuk vinden om in team verband te voetballen en het voetbalsport iets voor hen is. Aanmelden om te komen proeftrainen gaat via het aanmeldformulier op deze website. Vul je het formulier compleet in en ontvang een uitnodiging om te komen proeftrainen.

  KLIK HIER OM DIRECT AAN TE MELDEN OM TE PROEFTRAINEN

  Voor meer informatie over de ASWH Voetbalschool kunt u contact opnemen met de pupillencoördinatoren: prvoetbalschool@aswh.nl